Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Литвина знайшлися друзі у Великобританії

Четвер, 25 серпня 2005, 12:48

Лідер Народної партії Володимир Литвин і президент Ліберально-демократичної партії Великобританії Саймон Хьюз підписали угоду про основні напрямки співробітництва між партіями.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", церемонія підписання відбулася в четвер у Верховній Раді, і після неї Хьюз повідомив журналістам, що приїхав у Київ за запрошенням українського парламенту і його голови.

За словами Хьюза, британська Ліберально-демократична партія прийняла рішення про співробітництво з Україною не тільки у Великобританії, але й у Європі, і не тільки до парламентських виборів, але й після них - з питань вступу України в ЄС.

"Ця угода стане першою у ряді угод з іншими партіями в рамках розширення демократичної платформи в Україні й у європейських спрямуваннях України", - сказав англійський парламентарій.

Він повідомив, що зустрічався з президентом Віктором Ющенко і прем'єр-міністром Юлією Тимошенко.

За словами Хьюза, починаючи із сьогоднішнього дня і до парламентських виборів в Україну прибудуть його колеги по партії, щоб працювати з партіями її демократичного блоку з питань розширення демократичного процесу в державі, причому не тільки в Києві, але й у регіонах.

Як повідомляє "Інтефакс-Україна" з посиланням на прес-секретаря Литвина Ігоря Сторожука, у ході зустрічі український спікер відзначив, що вкрай важливо розвивати відносини на рівні країн, парламентів і партій.

"Наше співробітництво повинно дати взаємну користь, у тому числі в спільній діяльності в Європарламенту", - підкреслив голова Верховної Ради.

Говорячи про ініціативу Ющенко підвищити прохідний бар'єр для партій на парламентських виборах, Литвин підкреслив необхідність проведення ґрунтовних консультацій, щоб з'ясувати перспективи розгляду внесення змін у закон про вибори народних депутатів у сесійному залі.

У свою чергу Хьюз відзначив, що із задоволенням буде співробітничати з Народною партією і пообіцяв зустрітися зі спікером британського парламенту і передати йому запрошення Литвина відвідати Україну і виступити перед її парламентом ще до виборів.

У ході зустрічі сторони обговорили питання партійної структуризації українського суспільства і вплив на неї парламентських виборів, а також домовилися про активізації обміну делегаціями.

Разом з тим, "угода не обмежує права британських ліберальних демократів на підписання подібних угод з іншими партіями України для подальшого співробітництва і поширення демократії в Європі", - відзначається в документі.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування