Мороз не боїться ініціативи Ющенка

Четвер, 25 серпня 2005, 13:20

Соціалістичну партію України "не лякає підвищення прохідного бар'єру" на парламентських виборах у 2006 році, хоча це питання на сьогодні є дискусійним.

Про це УНІАН сказав лідер СПУ Олександр Мороз, коментуючи заяву президента Віктора Ющенка щодо необхідності збільшення прохідного бар'єру для партій і блоків.

За словами лідера СПУ, ця ідея стане предметом дискусії у Верховній Раді.

Він зазначив, що у випадку, якщо фракції "Наша Україна", КПУ, СДПУ(о), "Регіони України" підтримають цю ідею, то парламент може прийняти такі зміни до закону про вибори народних депутатів.

Мороз вважає, що прагнення президента спиратися на потужні політичні сили є "правильним ходом".

Водночас він наголосив на небезпеці того, що таке рішення на сьогодні може призвести до "втрати можливості для розвитку тих політичних партій, які можуть себе досить потужно проявити в перспективі".

За його словами, цілком логічним було б збільшення прохідного бар'єру для політичних партій хоча б до 4-5%, а для блоків - до 7%. (На сьогодні прохідний бар'єр становить 3%).

Лідер соціалістів зазначив, що фракція СПУ ще не визначалася з даного питання, але вона готова до підвищення прохідного бар'єру, оскільки впевнено почувається перед виборами до Верховної Ради у 2006 році.

Як повідомлялося, у середу член фракції Соцпартії Йосип Вінський заявив, що фракція не буде підтримувати підвищення прохідного бар'єра, якщо така ініціатива буде внесена у Верховну Раду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування