Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мельниченко відповів на всі питання Піскуна

Четвер, 25 серпня 2005, 14:17

Екс-майор держохорони України Микола Мельниченко дав свідчення в американському суді у справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це повідомив генпрокурор Святослав Піскун на брифінгу в четвер, передає "Інтерфакс-Україна".

"Вчора в суді був суд", - сказав генпрокурор, додавши, що колишній майор відповів на всі 86 питань, які Генпрокуратура України надала американському судові.

Піскун нагадав, що американський суд збирався допитати Мельниченка "у справі Гонгадзе 27 липня, однак тоді засідання було перенесено на 24 серпня з ініціативи екс-майора, оскільки відбулася зміна адвоката, і той не встиг ознайомитися матеріалами справи".

У ході робочого візиту Піскуна в США була досягнута домовленість з департаментом юстиції США про виконання клопотань Генпрокуратури про взяття свідчень з Мельниченко, а також передачі їм записів розмов у кабінеті екс-президента Кучми.

***

Делегація Генпрокуратури України на чолі з Піскуном відправиться 29 серпня в Копенгаген (Данія) для участі в 10-ій щорічній конференції Міжнародної асоціації прокурорів.

На пленарному засіданні конференції, присвяченому темі: "Свідки, експерти і потерпілі" Піскун виступить з доповіддю про експертні дослідження у формуванні доказової бази і встановленні обставин убивства журналіста Георгія Гонгадзе.

Делегація повернеться в Київ 1 вересня. До її складу також входить президент Української асоціації прокурорів – заступник генпрокурора Олександр Шинальський.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування