Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українцям вистачить газу, якщо не буде холодно

Четвер, 25 серпня 2005, 15:59

НАК "Нафтогаз України" поки не бачить необхідності закуповувати в 2005 році додаткові об’єми газу по контрактах з російською компанією "Транс Нафта" і швейцарською RosUkrEnergo A.G.

Про це заявив голова правління "Нафтогаза" Олексій Івченко в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Якщо буде необхідно ..., то ми відповідно до цих контрактів докупимо стільки, скільки потрібно газу. Але я припускаю, що нам за цими контрактами не доведеться додатково закуповувати газ", - сказав Івченко.

Також він підкреслив, що контракти, укладені "Нафтогазом України" з "Транс Нафтою" на постачання 6 млрд. куб. м і компанією RosUkrEnergo на постачання 5 млрд. куб. м є дійсними.

За його словами, необхідність придбання додаткових об’ємів газу може виникнути в результаті зростання споживання, викликаного холодною зимою.

"На сьогоднішній день дефіциту балансу газу в Україні немає... на 2005 рік Україна цілком забезпечена газом. Дефіциту балансу газу на сьогодні немає, і не буде ні в 2005-м, ні в 2006-м року", - підсумував Івченко.

У той же час, прес-служба Міністерства палива й енергетики України повідомила, що Україна має намір у 2006 році імпортувати не менше ніж 68 млрд. куб. м природного газу, з них 39 млрд. куб. м - середньоазіатського і 29 млрд. куб. м - російського.

За повідомленням прес-служби, російська сторона на переговорах урядових делегацій у Москві 22 серпня підтвердила готовність забезпечити транзит і постачання зазначених об'ємів палива.

Раніше Івченко повідомляв, що контракти з "Транс Нафта" і RosUkrEnergo про постачання газу підписані, а прем'єр-міністр Юлія Тимошенко спростовувала цю інформацію.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування