Розвідники теж думають, що Порошенко сам загрожує нацбезпеці

Четвер, 25 серпня 2005, 16:58

Громадська організація "Об'єднання ветеранів розвідки України" вважає небезпечною ідею створення єдиного розвідувального органу шляхом об'єднання Служби зовнішньої розвідки та структурного підрозділу зовнішньої розвідки Головного управління розвідки (ГУР).

Про це йдеться у зверненні організації до президента Віктора Ющенка, прем'єр-міністра Юлії Тимошенко та голови Верховної Ради Володимира Литвина, переданому агентству УНІАН.

У документі зазначається, що "політичне керівництво України може бути позбавлене альтернативного джерела інформації, а це значить, що в Україні, де ще не досягнуто абсолютної консолідації нації, не виключається виникнення загроз національним інтересам і національній безпеці".

У зверненні сказано, що прийняття керівництвом держави відповідальних рішень "з опорою на єдине джерело, яке може бути поза ефективним контролем і обслуговувати певне коло осіб чи окремих лідерів, видається надто ризикованим і небезпечним заняттям".

ГО "Об'єднання ветеранів розвідки України" зазначає, що довкола ГУР склалася "напружена ситуація", яка "породжує невпевненість його особового складу у завтрашньому дні і спонукає багатьох офіцерів приймати рішення про передчасне завершення служби. Це за певних умов, може набути масового і некерованого характеру".

"Просимо вас виважено і по-державному підійти до процесу реформування спеціальних структур, створивши відповідну комісію, де разом з політиками повинні бути і професіонали, які по-справжньому дбають про національну безпеку нашої держави", йдеться у зверненні до керівництва держави.

Як повідомлялося, секретар Ради нацбезпеки і оборони Петро Порошенко у статті для газети "Урядовий кур'єр" наголошував на необхідності створення Комітету з питань розвідки і Комітету з питань державної і внутрішньої безпеки.

"Для удосконалення діяльності розвідок варто передбачити усунення дублювання функцій насамперед СЗР України і ГУР МО України. Слід обговорити питання введення координаційної посади директора Національної розвідки із покладенням цих обов'язків на одного із заступників секретаря Ради національної безпеки і оборони України", - йшлося в статті Порошенка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування