Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко бере участь у змові проти Білорусії і Росії?

Четвер, 25 серпня 2005, 17:26

Прем'єр-міністр Польщі Марек Белька провів телефонні переговори з главами урядів Литви, Латвії й України про дії стосовно Білорусії.

Як повідомляє прес-служба польського уряду, темою минулих у четверг переговорів була "координація дій держав-сусідів Республіки Білорусь стосовно дій режиму Лукашенко".

Сторони домовилися про створення робочої групи, що займеться "обміном інформацією і координацією дій", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У той же час прес-секретар держсекретаря Союзної держави Іван Макушок висловив думку, що плани Польщі, України, Латвії і Литви спрямовані не стільки проти Мінська, скільки проти Москви.

За його словами, Білорусія – це "місток у Європу, що, з погляду ініціаторів цієї ідеї, треба перекрити, підірвати для Росії".

Він вважає, що "таку компактну і стабільну зараз державу, як Білорусія, із задоволенням прийняли б у той же Євросоюз - на відміну від неспокійної України".

Макушок також висловив думку, що ціль даної ініціативи - "не дати можливості Лукашенко створити повноцінну Союзну державу".

"Така небезпека для Заходу зараз з'явилася: Росія, що до цього стискувалася, може почати розширюватися", - сказав прес-секретар.

***

У той же час прем'єр Юлія Тимошенко підтвердила в четвер факт своїх переговорів із прем'єр-міністром Польщі Мареком Бэлькою.

"Я мала розмову з прем'єром Польщі паном Бэлькою. Він піднімав питання щодо врегулювання відносин, що зв'язані з нашими сусідами, і про створення певної консолідованої позиції в сусідських відносинах", - сказала Тимошенко.

"Я думаю, що найближчим часом на засіданні уряду в спілкуванні з президентом ми відпрацюємо політичну позицію України", - сказала вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування