Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МВФ переоцінював Україну в цьому році, але недооцінював у наступному

Четвер, 25 серпня 2005, 18:58

МВФ прогнозує ріст української економіки в 2005 році на рівні 5,5%, а в 2006 році - 5%.

Про це говоритися в опублікованій на сайті фонду спеціальній доповіді місії МВФ, що працювала в Києві.

Раніше МВФ прогнозував ріст ВВП у 2005 році на рівні 7%, у 2006 - 4%.

У доповіді відзначається, що стабільний рівень споживання в Україні буде підтриманий зростанням доходів домашніх господарств, а стабільний попит з боку торговельних партнерів України буде підтримувати експорт.

Однак відзначається, що умови торгівлі в 2006 році, імовірно, погіршаться, зменшуючи тим самим доходи від експорту і протидіючи покращенню інвестиційних умов.

23 серпня прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що ріст валового внутрішнього продукту (ВВП) України за перше півріччя 2005 року в порівнянні з аналогічним періодом минулого року складає 4%.

За її словами, за перші шість місяців 2005 року ріст ВВП склав 173,5 млрд. грн, а за аналогічний період минулого року - 143,7 млрд. грн.

Згідно з прогнозом Мінекономіки, номінальний ВВП у 2006 році складе 524,9 млрд. грн. (9,5%), тоді як у поточному році очікується - 436 млрд. грн. (8,2%).

Місія МВФ знаходилася в Україні з 21 липня по 2 серпня для проведення переговорів з українською владою в рамках проведених у відповідності зі ст. 4 статуту МВФ консультацій.

МВФ, як правило, щорічно проводить двосторонні переговори з країнами-членами, у ході яких місії відвідують країну, збирають економічну і фінансову інформацію й обговорюють із владою плани економічного розвитку і політики.

Після повернення в штаб-квартиру готується звіт і на його основі проводиться дискусія в Раді директорів, після якої управляючий директор підсумовує результати і направляє їх країні - члену фонду.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...