Ющенко розкритикував філософію Пинзеника

Четвер, 25 серпня 2005, 20:30

Президент Віктор Ющенко обговорив з міністром фінансів Віктором Пинзеником питання бюджетної політики та бюджетного процесу України на 2006 рік.

Під час зустрічі сторони розглянули формування проекту бюджету на 2006 рік, повідомляє прес-служба президента.

Ющенко окреслив головні проблемні питання, які ще стоять на порядку денному, і просив звернути на них особливу увагу.

За словами президента, проект бюджету-2006 побудований "не на філософії політики росту та змін, а є бюджетом константи", лише фіксує той стан економіки, який існує сьогодні.

На думку глави держави, галузеві блоки проекту бюджету-2006 не пропонують структурних змін, які сприяли б оптимізації економіки України, зокрема у сфері регуляторної політики, освіти та медицини.

Президент доручив міністру фінансів врахувати це при доопрацюванні проекту бюджету.

Глава держави також доручив Пинзенику активніше співпрацювати в питаннях узгодження бюджетної політики з Верховною Радою та її профільним комітетом.

Президент також зазначив, що уряд має активніше долучитися до роботи з мобілізації коштів, які зараз перебувають у так званій "сірій зоні".

Під час розмови глава держави ще раз наголосив на необхідності забезпечення публічності всіх фінансових процесів.

У той же час сам Пинзеник повідомив журналістам у четвер, що дохідна частина загального фонду державного бюджету до 25 серпня уже виконана.

"Держбюджет виконується. На сьогоднішній день ми виконали показники 8-місячні по дуже напруженому бюджету", - цитує Пинзеника "Інтерфакс-Україна".

Говорячи про взаємини Мінфіну з банками, Пинзеник пообіцяв забезпечити прозорі процедури добору банків для обслуговування приваблюваних Україною в міжнародних фінансових організацій коштів.

Оцінюючи недавній продаж банку "Аваль" австрійській банківській групі Raiffeisen, міністр відзначив, що "це хороший сигнал", що позначає "готовність іноземного капіталу йти в Україну".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування