Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Нереалістичний" Ющенко міг обійтися й без промови?

Четвер, 25 серпня 2005, 21:57

Лідер УНП Юрій Костенко вважає підвищення прохідного бар’єру для партій на парламентських виборах 2006 року "нереалістичним".

В інтерв’ю газеті "Комерсант-Україна" Костенко пояснив, що 3-відсотковий бар’єр зараз є "єдино можливим політичним компромісом у Верховній Раді".

"14 років незалежності попередні президенти робили все, щоб не політичні партії формували владу, а щоб це робив адмінресурс – прокурор, Служба безпеки, той чи інший чиновник впливали на якість політичної влади", - цитує його прес-служба УНП.

"Тому зараз, не маючи достатньо потужних ідеологічних сил, робити бар’єр 7 чи 10 відсотків означає повернення до того самого адмінресурсу, а це вже – не демократія", - вважає лідер УНП.

За словами Костенка, пропозицію про підвищення прохідного бар’єру варто було обговорити влітку, коли парламент наприкінці минулої сесії вносив зміни до закону про вибори народних депутатів України, а не зараз, коли виборча кампанія вже фактично почалася.

Водночас лідер "Трудової України" Валерій Коновалюк вважає спроби збільшити прохідний бар'єр на парламентських виборах бажанням створити "під себе" зручну і слухняну парламентську більшість.

"Впевнений, що з цього нічого не вийде, і парламент займе тверду позицію – відповідно до норм Закону про вибори народних депутатів України, і саме в цьому полягатиме справжній патріотизм", - цитує Коновалюка прес-служба "Трудової України".

В той же час один з лідерів СДПУ(о) Нестор Шуфрич радить Віктору Ющенку "читати закони, які він підписував два тижні тому", маючи на увазі закон про вибори народних депутатів у новій редакції.

"Якщо в Ющенка була інша позиція, він мав можливість накласти вето, а зараз складається враження, що комусь знову необхідне нове протистояння в парламенті. Ну що ж, ми до нього готові, і навряд від цього виграє влада", - цитує Шуфрича його прес-служба.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...