Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лазаренко заявляє про залякування

П'ятниця, 26 серпня 2005, 10:24

Екс-прем'єр Павло Лазаренко заявляє про тиск із боку слідства на засудженого в справі про убивство народного депутата Вадима Гетьмана, який відмовився від свідчень.

Про це Лазаренко сказав в інтерв'ю "Газете по-киевски", опублікованому в п'ятницю, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Чи варто дивуватися, що у відповідь на це (відмову від свідчень) представники Генпрокуратури, побоюючись відповідальності за сфабриковане розкриття убивства Гетьмана, вдалися до прямого тиску на засуджених, залякування, членів їхніх родин" – сказав він.

"Я не маю ілюзій щодо того, що причетні до фабрикантів цієї справи так от запросто погодяться з доводами Кулєва (засуджений до довічного ув’язнення за вбивство Гетьмана Сергій Кулєв) і його адвоката", - вважає Лазаренко.

"Вони ж прекрасно розуміють, що у випадку перегляду вироку Апеляційного суду Луганської області їм доведеться відповідати і за фальсифікацію розслідування, і за тиск на підозрюваних, і за спроби прив'язати до цієї справи зовсім невинних людей", - сказав екс-прем'єр.

Він заявив, що йому відомо, що під різними надуманими приводами ці люди мають намір відсторонити від справи адвоката Євгенію Колодій і почати проти неї карне розслідування.

1 серпня цього року засуджений до довічного ув’язнення за вбивство Гетьмана Кулєв, що раніше визнав свою провину в цьому злочині, відмовився від своїх свідчень. Засуджений заявив, що його вирок "повинен бути переглянутий, тому що вся справа сфабрикована".

Лазаренко очолював український уряд у 1996-1997 р. З 1999 він знаходиться під слідством у США.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування