Ющенко сказав, при яких умовах Україна залишиться в СНД

П'ятниця, 26 серпня 2005, 11:56

Президент Віктор Ющенко вважає, що участь України в Співдружності незалежних держав буде залежати від реакції СНД на її ініціативи.

Про це він сказав в інтерв'ю агентству "Татар-інформ", повідомляє прес-служба українського президента.

"Для України "завтрашній день" Співдружності буде залежати від того, наскільки ефективно вона здатна реагувати на вимоги дня сьогоднішнього", - сказав він.

"Насамперед, варто продумати, яким повинен бути механізм функціонування зони вільної торгівлі в рамках СНД для забезпечення більш високого рівня економічної взаємодії", - пояснює Ющенко українські ініціативі.

"Не менш важливим представляється створення транспортних коридорів для транспортування енергоносіїв у держави Центральної, Південної і Західної Європи з уніфікованою тарифною політикою", - відзначив він.

"Ми вважаємо необхідним запропонувати домовитися про спільні підходи з питань завершення договірно-правового оформлення державних кордонів між державами-учасниками СНД і активізації співробітництва наших країн у сфері реадмісії", - сказав Ющенко.

"Задоволенню насущних потреб наших людей повинна послужити і пропозиція про гарантії прав громадян держав-учасників СНД у сфері пенсійного забезпечення", - відзначив він.

"Ми пропонуємо прості алгоритми дій для того, щоб спільно вирішувати складні проблеми й одержувати конкретні результати. Така формула взаємодії, на нашу думку, повинна додати новий імпульс діяльності СНД", - сказав президент.

"А за результатами ми зможемо судити про перспективність або ж безперспективність проекту під назвою Співдружність Незалежних Держав", - відзначив Ющенко.

Ющенко відбув у п'ятницю з робочим візитом до Казані для участі в роботі Самміту глав держав-учасників СНД.

Як повідомляє прес-служба президента, до складу офіційної української делегації ввійшли держсекретар Олександр Зінченко, перший віце-прем'єр Анатолій Кінах, Секретар РНБО Петро Порошенко, перший помічник президента Олександр Третьяков.

Крім того, президента супроводжують міністр закордонних справ Борис Тарасюк, міністр економіки Сергій Терьохін, міністр юстиції Роман Зварич, перший заступник держсекретаря Олександр Моцик, посол України в Російській Федерації Микола Билоблоцький.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування