Росія не ображається за сирники в Артеку і завжди рада Тимошенко

П'ятниця, 26 серпня 2005, 12:23

Глава МЗС РФ Сергій Лавров висловив думку, зустріч у Криму президентів України, Грузії, Литви і Польщі минулого тижня не носила антиросійського характеру.

"Хочу відразу сказати, що Володимир Володимирович Путін був запрошений Віктором Володимировичем Ющенком на цей захід одним з перших", - відзначив Лавров в інтерв'ю газеті "Московские новости", опублікованому в п'ятницю.

За його словами, "наш президент, подивившись свій графік, вибачився, оскільки саме на цей день була призначена його зустріч з королем Йорданії Абдаллою".

"Так що не слід робити з цього артеківського злету чогось антиросійського. Він не був задуманий в антиросійському ключі", - підкреслив Лавров.

Відповідаючи на питання про те, коли в Москву може приїхати український прем'єр Юлія Тимошенко, Лавров відзначив, що "це буде залежати від домовленості між нашим прем'єр-міністром Михайлом Юхимовичем Фрадковим і Юлією Володимирівною".

"Але вона знає, що в неї є відкрите запрошення, і в будь-який момент, коли вона захоче, то буде тут з радістю прийнята", - сказав глава МЗС РФ.

Говорячи про те, чи варто очікувати повторення українсько-грузинського сценарію змін у Центральній Азії, Лавров висловив думку, що "у жодній країні не можна під кальку відтворити той або інший сценарій, хоча б тому, що сценарій припускає автора, підбір акторів на головні ролі і режисуру".

"Вибори в кожній країні були очищені від впливу зовні. Виборці кожної країни повинні мати можливість без підказок приймати свої власні рішення", - підкреслив глава МЗС РФ.

Говорячи про майбутній самміт СНД у Казані, Лавров сказав: "Переконаний, що самміт не стане похоронами СНД".

Разом з тим він відзначив, "що нинішня структура не дала результатів, на які розраховували творці СНД".

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування