Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Керівництву "Київстара" заборонили ним керувати

П'ятниця, 26 серпня 2005, 12:34

Солом'янський районний суд і Київський господарський суд наклали обмеження на діяльність менеджменту українського оператора стільникового зв'язку ЗАТ "Київстар GSM".

Тимчасові забезпечувальні заходи прийняті на підставі позовів ТОВ "Альфа-Телеком", що володіє 43,5% акцій українського оператора ЗАТ "Київстар GSM", до іншого акціонера цього оператора - норвезької Telenor, що володіє 56,5% акцій ЗАТ.

У позовах "Альфа-Телеком" вимагає розширення своїх прав в управління українським оператором, повідомили "Інтерфаксу" у "Київстарі".

Зокрема, як повідомили російські ЗМІ, суди заборонили президенту "Київстара" Ігорю Литовченку виконувати обов'язки, поки претензії "Альфи" не будуть розглянуті.

Аналогічні заборони торкнулися фінансового директора "Київстара" Тронда Мо, маркетингового директора Гарретта Джонстона і технічного директора Оддвара Хеш'єдала.

Вжиті судами заходи носять частковий характер, обмежуючи повноваження керівництва, але не заважаючи йому здійснювати поточне управління компанією.

Зокрема, президент "Київстару" має можливість підписувати фінансові документи, при цьому йому заборонено, наприклад, скликати правління компанії.

За заявою представника Telenor Дага Мелгаарда, норвезька компанія здивована, що "Альфа" починає недружні дії стосовно оператора, у якому володіє 43% акцій.

Він упевнений, що всі накладені на "Київстар" обмеження будуть зняті, як тільки норвежці ознайомлять суд зі своєю позицією.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі "Київстара", компанія дійсно одержала копії документів, у яких суди повідомляють про тимчасове припинення повноважень ради директорів, президента і топ-менеджерів, призначених норвезькою компанією Telenor, що володіє 56,51% акцій оператора.

У прес-службі компанії відзначили, що відповідно до законодавства, державна влада, у тому числі судова, не має права втручатися в господарську діяльність підприємства, оскільки це суперечить Господарському кодексу України.

"Тому ми вважаємо вимоги отриманих нами документів неспроможними", - відзначили в прес-службі.

У компанії також повідомили, що найближчим часом ці документи будуть опротестовані в офіційному порядку через судові інстанції.

У той же час, за даними "Київстара", його нормальна операційна діяльність не зазнає істотних змін, і компанія буде продовжувати свою роботу в повному обсязі.

Як відомо, "Альфа-Телеком" незадоволена тим, що за статутом "Київстара" компанія Telenor має право висувати власного безальтернативного кандидата на вищу виконавчу посаду президента компанії.

Крім цього, як стверджують у "Альфа-Телекомі", між АТ "Київстар" і Telenor діє угода про забезпечення послуг управління, відповідно до якого всі ключові позиції менеджменту АТ "Київстар" займають менеджери компанії Telenor, виплати ж по цій угоді істотно перевищують ринкову вартість такого роду послуг.

Коментуючи прийняття судами України рішень, що частково обмежують топ-менеджмент "Київстара" в управлінні компанією, у "Альфа-Телекомі" "Інтерфаксу" заявили, що "відповідальність за сформовану ситуацію несе Telenor".

"Нам шкода, що Telenor, відмовляючись вести з нами конструктивний діалог, довів ситуацію до такого стану. Ми неодноразово відправляли на адресу Telenor листи, але усі вони, на жаль, залишилися без відповіді", - заявили в "Альфа-Телекомі".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування