Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За Кушнарьова заплатили готівкою півтора мільйони доларів

П'ятниця, 26 серпня 2005, 14:24

За екс-губернатора Харківщини Євгена Кушнарьова у четвер у Генпрокуратурі було внесено заставу в сумі 1,5 млн. доларів.

Про це повідомив журналістам у Дніпропетровську в п’ятницю міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, передає УНІАН.

Міністр зазначив, що гроші були доставлені до ГПУ у валюті готівкою, але адвокатам та прихильникам Кушнарьова було запропоновано поміняти валюту на гривні у комерційному банку.

Луценко сказав також, що підтримує заставну систему і вважає, що вона знайде широке застосування, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, крім обвинувачення в незаконному використанні бюджетних коштів на будівництво Харківського метрополітену, проти Кушнарьова порушено ще ряд кримінальних справ.

Це, зокрема, кримінальна справа за фактом незаконної видачі ліцензії на видобуток нафтогазоконденстату на Сахалінському родовищі в Харківській області.

Також порушено справу по незаконній приватизації будинку в центрі Харкова, у якому розміщувався благодійний фонд, що обслуговував Кушнарьова, зокрема, купував йому автомобільний транспорт.

У справі про нецільове використання бюджетних коштів, що працювали за схемою метрополітену, за рахунок бюджетних грошей покривалися відсотки кредиту Укрсиббанку, що був отриманий, за словами міністра, для близької Кушнарьову місцевої футбольної команди.

Є ще одна справа про незаконне виділення землі в Харкові, відзначив міністр.

Особливо Луценко підкреслив, що в першу чергу Кушнарьов буде відповідати за економічні злочини, і в другу чергу у справі про сепаратизм, за що він теж повинен понести відповідальність.

Як повідомлялося, Кушнарьова було затримано 17 серпня. 25 серпня його було звільнено з-під варти. Суму застави адвокати не розголошували.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування