Секретаріат Ющенка думає, що він налякав маргіналів

П'ятниця, 26 серпня 2005, 15:47

Секретаріат президента вважає, що деякі партії протестують проти підвищення прохідного відсоткового бар’єру через страх не потрапити до парламенту.

Про це заявив заступник держсекретаря Маркіян Лубківський у п’ятницю на брифінгу.

"Таку реакцію з боку окремих політичних сил ми розцінюємо саме як, певною мірою, страх не потрапити до парламенту", - зазначив Лубківський.

Як відомо, у своєму виступі з нагоди Дня незалежності президент Віктор Ющенко висловився за збільшення Верховною Радою прохідного бар’єру для політичних партій і блоків. Ряд партій виступило з критикою такої ініціативи.

За словами заступника держсекретаря, для партії або політичної сили не є проблемою перейти трьохвідсотковий бар’єр, якщо вона користується популярністю у суспільстві і має значну електоральну силу.

"Якщо підняти цей відсоток, маргінальні партії, фактично, залишаються без можливості потрапити до парламенту", - зазначив Лубківський.

Також він додав: "Можливо, це шлях до того, щоб до вищого законодавчого органу нашої держави не потрапляли так звані бізнес-проекти, які можна сформувати буквально за невеликий проміжок часу".

У той же час він підкреслив, що слова президента Ющенка про підняття прохідного відсоткового бар’єру для партій треба сприймати "виключно як ініціативу, остаточне рішення щодо якої, без всякого сумніву, ухвалюватиме Верховна Рада України".

"Президент лише висловив широко поширену як серед експертів, так і серед мільйонів наших громадян думку про те, що парламент має бути дієздатним органом, чітко структурованим відповідно до політичних уподобань українців", - пояснив Лубківський.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування