Луценко підтримав Піскуна й обіцяє кліпи

П'ятниця, 26 серпня 2005, 15:56

Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко вважає, що Національна служба або бюро розслідувань може бути організована на базі УБОП і спеціального відділу "К" Служби безпеки.

У п'ятницю в Дніпропетровську міністр відзначив, що на сьогоднішній день, як прокуратурі, так і міліції не вистачає швидкості в проведенні слідчих заходів.

Тому він схвалює пропозицію генерального прокурора Святослава Піскуна про необхідність створення Національної служби розслідувань, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За словами Луценко, у п'ятницю вранці в Києві пройшла нарада представників Генпрокуратури і МВС, які знайшли взаєморозуміння і намітили спільний план дій, що дозволить вирішити проблему якнайшвидшого проведення слідчих заходів щодо тих або інших злочинів.

Також головний міліціонер країни обіцяє з 1 вересня розгорнути широкомасштабний наступ на корупцію.

Він сказав, що з 1 вересня на екранах телебачення з'являться кліпи з номером телефону, за яким будь-який українець, назвавши свої ім'я і прізвище, вказавши причину свого дзвінка, "зможе звернути увагу міліції, і міліція займеться тими чи іншими чиновниками, що на сьогоднішній день займаються корупцією".

Міністр відзначив, що після критики президента відбулася зміна на рівні міністерства двох начальників управлінь і начальника відділу з боротьби з незаконним обігом наркотиків. Луценко сказав, що всі зауваження, які висловлює президент, будуть розглядатися швидко та вчасно.

Як повідомлялося раніше, у четвер Піскун заявив про підготовлений проект закону про створення Національної служби розслідування.

За словами Піскуна, службі розслідування будуть передані всі кримінальні справи, підслідні органам прокуратури. Ця служба буде займатися боротьбою з хабарництвом, організованою злочинністю і корупцією.

"Ця служба буде мати слідчий апарат й апарат оперативних співробітників і буде мати право на оперативно-розшукову діяльность", - відзначив генпрокурор.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування