Мороз розповів, хто прослуховує політиків

П'ятниця, 26 серпня 2005, 17:03

Лідер Соціалістичної партії України Олександр Мороз вважає, що розмови українських політиків прослуховуються.


В інтерв’ю агентству "Інтерфакс-Україна" він висловив переконання, що питання "прослуховування" залежить не тільки від СБУ.


"Сьогодні стільки створено структур, що мають право на прослуховування під час здійснення оперативної діяльності. Але практика свідчить про те, що там, де дозвіл згідно з законом, багато чого здійснюється поза законом", - відзначив лідер соцiалiстiв.


За його словами, існують i приватні структури, що мають аналогічні можливості. "Стосовно цього й треба навести законний порядок", - сказав Мороз.


Лідер соцiалiстiв не виключив того, що пiд час виборчої кампанiї в парламентi можуть бути розголошенi деякi фрагменти розмов, якi прослуховувалися.


Також він заявив, що задоволений дiяльнiстю представникiв партiї в урядi.


"Я впевнений, що нашi представники в урядi є найбiльш професiйними", - сказав вiн в iнтерв'ю агентству.


Також Мороз заявив, що не готовий стверджувати про можливість включення екс-майора держохорони Миколи Мельниченка до партійного списку СПУ на парламентських виборах 2006 року.


"Ми не розглядали це питання, i я не бачу поки що підстав для цього", - заявив Мороз.


Лідер соцiалiстiв повідомив, що не обговорював з Мельниченком питання можливого включення до виборчого списку на вибори 2006 року.


Також Мороз наголосив на тому, що після парламентських виборів структури влади формуватимуть полiтичнi сили, присутнi у владi зараз, але з більшою кількістю соціалістів на керівних посадах.


Вiдповiдаючи на питання, чи можливо надалi протистояння мiж президентом i виконавчими структурами влади, Мороз сказав: "Поки що Українi це не загрожує".


"А гарантiєю вiдсутностi такої небезпеки є змiна полiтичної системи як такої. Не буде пiдстав вступати в суперечку з президентом, тому що будуть чiтко визначенi функцiї та вiдносини президента i з парламентом, i з урядом", - додав лiдер Соцпартiї.


Також парламентарій припускає, що пiсля закiнчення термiну повноважень дев'яти суддiв Конституцiйного суду в жовтнi вакансiї, що звiльнилися, залишаться незайнятими.


"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування