Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Merrill Lynch розчарувалася в Україні через економіку й прихильників Кучми

П'ятниця, 26 серпня 2005, 19:10

Економічний розвиток України, а також політична ситуація в країні не покращилися настільки стрімко, як очікувалося після перемоги на президентських виборах Віктора Ющенка.

Таку думку висловив у своїй заяві аналітик інвестиційно-банківської і брокерської компанії Merrill Lynch Ральф Суппел, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Політична боротьба усе ще стримує просування економічних реформ, - говориться в заяві Суппела. - Це дуже сильно розчаровує на тлі недоліку важливих перетворень".

Експерт також додав, що "темпи росту економіки країни є найголовнішим розчаруванням цього року".

Ріст ВВП України сповільнився в першому півріччі до 4% порівняно зі збільшенням на 12,1% у 2004 році. Крім того, минулого місяця уряд України оголосив, що за підсумками всього 2005 року темпи економічного росту можуть знизитися до 6%.

"Політична боротьба між новою адміністрацією і прихильниками політики Леоніда Кучми усе ще йде на повний хід", - вважає Суппел.

Річна інфляція в Україні в липні складала 14,8% у порівнянні з 12,3% у 2004 році, таким чином, прогнози уряду про інфляції на рівні 9,8% за підсумками поточного року виглядають занадто оптимістичними, вважає аналітик Merrill Lynch.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування