Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін вирішив, як врятує СНД

П'ятниця, 26 серпня 2005, 19:59

Президенти країн Співдружності незалежних держав за підсумками самміту в Казані прийняли рішення оголосити 2006 рік Роком СНД.

За даними "Інтерфакс-Україна", ця ідея належала Росії.

Також під час самміту президент Росії Володимир Путин заявив, що в рамках СНД найближчим часом має бути розроблена нова модель інтеграції.

"Модель, адекватну як загальним інтересам, так і зовнішнім національним пріоритетам держав СНД", - підкреслив Путин.

Він запропонував за прикладом "групи мудреців", що діє в рамках ООН, вирішувати, як виразився Путин, "у повному смислі концептуальну задачу".

До складу цієї групи, на думку російського лідера, могли б ввійти авторитетні в країнах СНД і добре знайомі з проблематикою Співдружності люди.

Також на самміті в Казані лідери держав Співдружності підписали програму співробітництва країн СНД у протидії незаконної міграції на 2006-2008 роки і програму співробітництва в боротьбі з тероризмом на 2005-2007 роки.

На засіданні також була прийнята заява глав держав - учасників СНД у зв'язку з 60-й річницею ООН і з 20-й річницею аварії на Чорнобильської АЕС.

Керівники держав СНД підтримали кандидатуру Казахстану на головування в ОБСЄ в 2009 році, заявив Путин.

Питання про нового голову Ради глав СНД буде вирішений у порядку консультацій до наступного самміту Співдружності в Мінську.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування