Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Партія Ющенка каже, що його бажання рано чи пізно здійсниться

П'ятниця, 26 серпня 2005, 22:29

Фракція "Наша Україна" підтримує заклик президента Віктора Ющенка до підвищення прохідного бар'єру на парламентських виборах 2006 року.

Про це заявив лідер фракції, заступник голови Ради партії "Народний Союз Наша Україна" Микола Мартиненко, повідомляє прес-служба НСНУ.

Коментуючи пропозицію Михайла Поживанова щодо підвищення прохідного бар'єру до 7%, лідер фракції "Наша Україна" зауважив, що це приватна ініціатива депутата, яку фракція не розглядала і жодного рішення ще не ухвалювала.

Мартиненко вважає, що оптимальним було б збільшення виборчого бар'єру до 4 – 5%.

"Разом із президентом ми сподіваємось, що українські політики усвідомлять необхідність справді історичного кроку – формування принципово нового, організованого і працездатного парламенту. Історію не зупиниш, а тому раніше чи пізніше – але прохідний бар'єр буде піднято", - наголосив Мартиненко.

В той же час політолог Володимир Малинкович прогнозує, що парламент не підтримає збільшення прохідного бар'єра, але, у випадку, якщо це відбудеться, вважає, що буде встановлений авторитарний режим, аналогічний російському.

"Шанси голосування (за законопроект) не дуже великі. Парламентарії з болота, у яких не багато шансів потрапити в блоки, зроблять все, щоб не голосувати за цей законопроект", - сказав він у п'ятницю в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Разом з тим, політолог Михайло Погребинський вважає, що Верховна Рада не зможе проголосувати за підвищення бар'єру.

"Можу сказати, якщо бар'єр буде 7%, те в парламент пройдуть дві партії - блок Ющенка і Тимошенко і Партія регіонів", - сказав Погребинський на прес-конференції в п'ятницю, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я думаю, швидше за все, не відбудеться ніякого голосування ", - сказав Погребинський. На думку політолога, автор законопроекту Поживанов, коли вносив відповідний законопроект, також розумів це.

Крім того, Погрибинський нагадав, що в прийнятому парламентом і підписаному президентом о законі оговорюється, що до наступних парламентських виборів зміни у виборче законодавство вноситися не можуть.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...