Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Лукашенка немає комплексів і йому подобаються фрази Ющенка

Субота, 27 серпня 2005, 12:47

Президенти Білорусії й України Олександр Лукашенко і Віктор Ющенко в суботу в Казані підтвердили свій намір вирішити ряд проблем у двосторонніх відносинах.

"Думаю, що найближчим часом ми... знімемо ті проблеми, що сьогодні існують", - заявив президент Білорусії під час двосторонньої зустрічі глав двох країн.

За словами глави Білоруської держави, "у нас (Білорусії) немає ніяких комплексів у відношенні України та її керівництва", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Звертаючись до президента України, Лукашенко сказав: "Мені сподобалася ваша фраза, яку ви сказали - коли важко, завжди йдеш до сусіда".

Тому, продовжив Лукашенко, "Україна - не просто наш сусід, це найближча нам країна і близький нам народ".

Президент Білорусії з задоволенням констатував, що "колись наш товарообіг з Україною складав $500 мільйонів, торік - 1 млрд., а цього року буде 1,5 млрд.".

"Цим усе сказано, а все решта додасться", - підкреслив білоруський лідер.

У свою чергу Ющенко заявив: "Я радий хоч на казанській землі зустрітися з вами". "Переконаний, що в нас нагромадився ряд питань у торгово-економічному співробітництві, гуманітарній сфері", - сказав Ющенко.

Український президент нагадав, що в наступному році "буде скорботний ювілей - 20-а річниця катастрофи на Чорнобильській АЕС".

"Хотілося б до цієї дати зробити якнайбільше у вирішенні проблем, пов'язаних з Чорнобильською аварією", - відзначив президент України.

Як повідомили "Інтерфаксу" у білоруській делегації, зустріч президентів Білорусії й України відбулася "з ініціативи української сторони".

Крім того, сторони домовилися про те, що на початку вересня відбудеться зустріч прем'єр міністрів двох країн в Мінську, де буде розроблено дорожню карту зі всього комплексу питань співробітництва України та Білорусії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...