Після фундаментального поховання Тимошенко мало не наділа траур

Субота, 27 серпня 2005, 13:10

Прем'єр Юлія Тимошенко вважає, що ситуація з бізнес активністю в країні поліпшується.

Про це вона заявила, відкриваючи позачергове засідання Кабінету міністрів у суботу, передає "Інтерфакс-Україна".

За її даними, у 1-му півріччі поточного року в Україні було зареєстровано на 115 тис. підприємців - фізичних осіб більше, ніж за попередній період. А юридичних осіб - на 18 тис.

"Це означає, що в нас народжуються нові підприємці і підприємницькі об'єднання. Це - позитивний сигнал, який треба підсилити", - сказала Тимошенко.

Вона також закликала керівників облдержадміністрацій активізувати роботу зі спрощення реєстрації й умов ведення бізнесу в регіонах.

За словами Тимошенко, у першу чергу, мова йде про спрощення процедур реєстрації підприємств. На думку глави уряду, на цю мету підприємець повинен витрачати не більше 24 годин і "не бігати по кабінетах чиновників".

Прем'єр визначила також як важливим завданням скасування постанов уряду, що ускладнюють процедуру одержання дозволів і ліцензій на різні види підприємницької діяльності. По її слова, треба також знизити плату за оформлення деяких ліцензій.

Третім ключовим завданням прем'єр назвала спрощення процедури продажу землі несільськогосподарського призначення для ведення бізнесу.

За її словами, уряд планує ввести механізм продажу таких земель на аукціонах, що дозволить бізнесменам купувати земельні ділянки за 3-4 місяці, тоді як зараз на це йде від півтора до трьох років.

Прем'єр нагадала, що уряд вважає за доцільне скасування 66 нормативних актів попереднього президента, 255 актів Кабміну, що ускладнюють умови ведення бізнесу.

У цілому за її словами, число нормативних актів державних і місцевих органів влади, що підлягають переглядові, складає близько 6 тис.

Тимошенко підкреслила, що при скасуванні цих документів, органи влади додержуватися принципу прозорості й інформувати бізнес кола про такі кроки.

Зокрема, прем'єр виступила за створення спеціальної брошури, у якій не тільки будуть перераховані скасовані документи, але і наведена аргументація їхнього скасування.

"Я очікую від цієї роботи зниження кількості дозволів і довідок, які будуть одержувати підприємці, я очікую істотного поліпшення інвестиційного клімату в Україні", - відзначила прем'єр.

Тимошенко також відзначила, що на сьогоднішній день в Україні скасовано 3823 регуляторних або дозвільних акта, що заважали жити підприємцям, повідомляє ЛІГА.

"3823 загинуло. Поховали. І це значить, що в нас усе добре. Я зрозуміла, чому в мене сьогодні зранку був настрій надягти чорний костюм. Поховали ми з вами фундаментально", - сказала прем'єр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News