Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко поговорив про ЄЕП відверто, але не солодко. Усі погодились

Субота, 27 серпня 2005, 14:19

Україна готова підписати 15 з 29 документів у рамках Єдиного економічного простору.

Про це заявив президент України Віктор Ющенко в суботу в Казані за підсумками засідання глав держав-учасників Угоди про формування ЄЕП, повідомляє РІА "Новости".

Що стосується іншого блоку документів з 14 - тарифно-митних, то, за словами Ющенка, Україна проведе їх вивчення.

"Якщо ми говоримо про перший пакет документів, які передбачають створення Зони вільної торгівлі, що складається з 29 угод, то ми знаходимо взаємодію по 15 документам, інші будуть знаходитися в розробці, оскільки там зачіпаються дві позиції, складні для нас", - сказав Ющенко.

"В українського парламенту неможливо одержати санкцію на створення наднаціонального органа, і це треба враховувати", - підкреслив український президент.

Ющенко відзначив, що "Україна буде брати участь в ЄЕП у рамках базового процесу, що закладений у концепції".

"Не виключено, що кожна зі сторін буде мати різну швидкість інтеграції", - сказав президент України.

У той же час президент Росії Володимир Путін відзначив, що Україна виразила готовність працювати у форматі "четвірки" Єдиного Економічного Простору і буде приєднуватися до цій роботі по мірі готовності.

"Ми домовилися, що найближчим часом - до 1 грудня нинішнього року - вийдемо на підписання 29 документів у форматі Росія, Казахстан і Білорусія, і до 1 березня 2006 року в цьому ж форматі вийдемо на підписання ще 15 документів", - заявив Путін.

"До заяви приєдналася Україна, яка виразила готовність працювати у форматі "четвірки" і буде приєднуватися до цієї роботи по мірі готовності і пропрацювання документів", - сказав глава російської держави.

Путін також погодився з позицією Ющенка відносно ЄЕП, відзначає агентство.

"Краще все уважно подивитися і зважити. Інакше вийде щось нав'язане з боку", - сказав президент Росії журналістам.

"Кожен з партнерів повинен вирішувати - вигідно йому щось чи ні", - відзначив Путін.

"Російська делегація задоволена результатами зустрічі, що проходила у відвертій атмосфері", - додав російський президент.

Ющенко також заявив, що засідання глав держав-учасників Угоди було "конструктивною і відвертою розмовою".

Ющенко відзначив, що "можливо, у деяких питаннях, це була не солодка розмова", повідомляє кореспондент "Чистого інтернету".

Зі свого боку в інтерв'ю журналістам президент Білорусії Олександр Лукашенко відзначив, що Україна вперше заявила про свої національні інтереси в питанні формування ЄЕП.

При цьому він підкреслив, що Білорусія поділяє таку позицію України. Він також відзначив, що таку позицію підтримують і інші учасники ЄЕП.

"Це правильно. І всі так повинні діяти", – сказав Лукашенко. Він також підкреслив, що засідання глав держав-учасників Угоди з формування Єдиного економічного простору "було розумним діалогом у ході якого прийшли до проміжного результату".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування