Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мельниченко не відповідав на питання Піскуна, бо був у футболці

Субота, 27 серпня 2005, 15:47

Політичний емігрант, екс-керівник радіо "Континент" Сергій Шолох стверджує, що екс-майор держохорони Микола Мельниченко не давав свідчень в американському суді 24 серпня.

Як відомо, генпрокурор Святослав Піскун у четвер заявив, що Мельниченко в цей день був у суді і дав відповіді на всі 86 запитань, переданих Генпрокуратурою України американським колегам.

"З певним подивом сприйняв я заяву пана Піскуна, про те, що начебто 24 серпня 2005 року Микола Мельниченко давав свідчення в американському суді", - говориться в заяві Шолоха, переданій "Українській правді".

"Можу офіційно підтвердити (тому є технічно зафіксоване підтвердження), що 24 серпня 2005 року я зустрівся з Миколою Мельниченком близько одинадцятої ранку (попередньо зізвонившись о 10-30) в німецькій кнайпі в Арлінгтоні, штат Вірджинія", - говорить Шолох.

"Микола був вдягнений в футболку, тож важко припустити, що в такому вигляді він міг завітати до суду", - пише він.

"Ми провели разом 3 години, працюючи над деякими юридичними кроками, що мають на меті допомогти Україні просуватися на шляху незалежності. Так ми вирішили відзначити цей день (24 серпня Україна святкує День Незалежності – УП), про що домовилися ще за декілька тижнів", - говориться в заяві.

"По обіді я неодноразово телефонував Миколі і він завжди брав слухавку. Він не міг би це робити, якби був в суді. Тим більше він ніяк не міг встигнути відповісти на 86!!! запитань", - стверджує Шолох.

Також екс-керівника "Континенту" "дивує" твердження генпрокурора про те, що "Мельниченко відмовлявся зустрітися зі слідчими Генпрокуратури України та відповісти на питання, які цікавлять слідство" під час візиту Піскуна до США.

"Я був свідком того, як Мельниченко робив все від нього залежне, аби та зустріч відбулась. Про це свідчить також офіційна заява подана до посольства України. Це саме пан Піскун терміново відлетів з Вашингтону, уникнувши зустрічі", - стверджує він.

"Можливо моя заява комусь видається зайвою, але справа в тому, що йдеться про питання розслідування злочину, по якому я теж є свідком. Цей факт також є не останнім приводом моєї втечі з України", - відзначає Шолох.

"Я бачу в слідстві тенденцію свідомого переведення стрілок з реальних замовників та виконавців викрадення та вбивства Георгія Гонгадзе на третіх осіб", - додає він.

"Скоріше за все, цим і треба пояснювати системну дезінформацію громадськості з боку керівництва генпрокуратури", - вважає емігрант.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...