Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росіяни "недозрозуміли" американських сенаторів і не пустили їх до Ющенка

Понеділок, 29 серпня 2005, 10:53

Американські сенатори Ричард Лугар і Барак Обама, які летіли до Києва, були затримані на вильоті з аеропорту Пермі в результаті "недорозуміння стосовно статусу літака".

Про це повідомили РІА "Новини" у посольстві США в Москві.

За даними співрозмовника агентства, затримання спецлітака тривало три години, але проблему зрештою було вирішено.

Водночас заступник начальника відділення прикордонного контролю пермського аеропорту "Велике Савіно" Максим Жалєєв повідомив, що причиною затримання сенаторів стала відмова виконувати вимоги прикордонників.

"Двадцять восьмого серпня при посадці на літак американські сенатори були затримані, оскільки відмовилися виконувати вимоги прикордонників. Рейс був затриманий на три години", - сказав Жалєєв, відмовившись від подальших коментарів.

Делегація сенату США знаходилася в Росії з 26 по 28 серпня.

Сенатори оглядали об'єкти, на яких здійснюється фінансована США програма ліквідації зброї масового знищення відповідно до міжнародних зобов'язань Росії.

По завершенні візиту в Росію Лугар і Обама вилетіли до Києва, де в понеділок зустрічаються з президентом України Віктором Ющенком.

У середу Лугар і Обама з Києва вилітають до Баку, де їх прийме президент Азербайджану Ільхам Алієв. У той же день, вилетівши з Баку до Лондона, Лугар і Обама будуть прийняті прем'єр-міністром Великобританії Тоні Блером. Повернення делегації сенату США до Вашингтона намічено на 2 вересня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування