Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЕЛЬНИЧЕНКУ ПЕРЕНЕСЛИ ЯВКУ В СУД

Понеділок, 29 серпня 2005, 14:29

Засідання американського суду, на якому екс-майор держохорони Микола Мельниченко повинен дати свідчення за запитом української Генеральної прокуратури, було перенесено з 24 серпня на 5 вересня, заявив генпрокурор Святослав Піскун.

"Зараз майор змінив адвоката, тому засідання в Америці перенесено на 5 вересня, повідомив мені заступник генпрокурора США", - сказав Піскун журналістам в аеропорту "Бориспіль" у понеділок перед вильотом в Копенгаген з конференції Міжнародної асоціації прокурорів.

"Мета цього засідання - одержання свідчень майора Мельниченка відповідно до запиту української Генпрокуратури", - відзначив Піскун. "Усі ці свідчення він дасть через американський суд", - підкреслив генпрокурор.

Також генпрокурор сказав, що на брифінгу 25 серпня журналісти неправильно зрозуміли його слова про те, що Мельниченко вже дав свідчення в американському суді у справі про убивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Говорячи про розслідування "справи Гонгадзе", Піскун додав, що розшуком обвинувачуваного в убивстві Гонгадзе генерала Олексія Пукача активно займаються відповідні міжнародні організації. "Є доручення СБУ і МВС України, які повинні цю справу зробити", - додав генпрокурор.

Також він повідомив, що на даний момент обвинувачувані у справі Гонгадзе знайомляться з матеріалами справи, після чого має право ознайомитися з матеріалами адвокат і представники потерпілої сторони, причому часових обмежень для цього немає.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: