Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Піскун дістане Бакая і в Росії?

Понеділок, 29 серпня 2005, 14:38
Генпрокурор Святослав Піскун розраховує на засудження колишнього керівника Державного управління справами Ігоря Бакая в Росії.

"Я одержав офіційну відповідь, що громадянин Бакай є громадянином Російської Федерації й Росія нам його не видасть", - повідомив Піскун в понеділок в інтерв’ю журналістам.

За його словами, Генеральна прокуратура Росії не повідомила дати, коли Бакай одержав російське громадянство, а тільки послалася на закон, відповідно до якого не може видати Бакая.

Піскун підкреслив, що українська Генпрокуратура продовжить розслідування справи, у якій фігурував Бакай, щодо інших фігурантів цієї справи.

Після цього, зі слів генпрокурора, Генпрокуратура виділить обвинувачення Бакая в окреме провадження й направить його Генпрокуратурі Росії.

"Тобто, відповідно до міжнародного законодавства, він за нашими обвинуваченнями повинен бути засуджений у Росії", - зазначив Піскун.

26 серпня Генпрокуратура Росії, відповідаючи на офіційний запит Генпрокуратури України, повідомила, що не може видати Україні Бакая, оскільки він є російським громадянином.

Раніше МВС України оголосило Бакая в міжнародний розшук.

Головне контрольно-ревізійне управління виявило в ході своїх перевірок у лютому-квітні, що Держуправління справами і його центральний апарат незаконно витратили 828,5 млн. гривень.

Бакай очолював Держуправління справами з жовтня 2003 по грудень 2004, у період з 1998 до 2000 року він був головою Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України", з 1997 до 2000 - радником президента, а також обирався у Верховну Раду в 1998 році.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування