Бакай все ще громадянин України

Понеділок, 29 серпня 2005, 16:15

Колишній керівник Державного управління справами Ігор Бакай все ще офіційно має громадянство України.

Про це повідомив на брифінгу керівник Національного центрального бюро Інтерполу в Україні Кирило Куликов.

"Декілька днів тому я звертався до нашого департаменту громадянства. На сьогодні пан Бакай є громадянином України, згідно з нашою інформацією. Він стоїть на обліку як громадянин України", - сказав він.

Куликов припустив, що Бакай отримав громадянство Росії незаконно, проте він зауважив, що не має значення, якої країни громадянином є людина, бо "в рамках правової допомоги людина буде відповідати за злочини згідно з законодавством тієї країни, громадянином якої вона є".

"Якщо виявиться, що пан Бакай є громадянином Росії, то в рамках правової допомоги, він повинен бути заарештований, предстати перед судом і бути покараний згідно з російським законодавством", - сказав він.

"Якщо ви зробите порівняння українського карного кодексу та російського, норми більш суворі у російського", - додав Куликов.

За його словами, це внутрішнє рішення Росії щодо того, чи надавати громадянство Бакаю, чи не надавати. "Але рішення про покарання – це спільне рішення. Пан Бакай буде покараний, і він буде відбувати покарання", - сказав Куликов.

Водночас на прохання журналістів прокоментувати заяву Генпрокури Росії про те, що Бакай має російське громадянство , він зазначив:

"Я не можу коментувати інформацію прокуратури, це внутрішня справа... Якщо вони вважають, що він (Бакай) є громадянином Росії, то, мабуть, так воно і є".

Куликов також повідомив, що під час затримання Бакая російським МВС один з правоохоронців змусив його написати пояснювальну з цього приводу, згідно з якою Бакай "обов’язково має з’явитися по першому виклику правоохоронних органів Росії для дачі пояснень".

"Тобто факт, що Бакай перебуває в Росії, доведено. Кримінальну справу проти нього порушено. Я не бачу перешкод для того, щоб пана Бакая було затримано", - сказав він.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування