Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Справа про отруєння Ющенка просунулась. Подробиці у Турчинова

Вівторок, 30 серпня 2005, 10:53

Секретар Ради національної безпеки та оборони Петро Порошенко заявляє про просування розслідування справи про отруєння президента Віктора Ющенка.

Про це він сказав у понеділок пізно ввечері в ефірі телеканалу "1+1".

"Я знаю, що на сьогоднішній день розслідування просунулося в цій справі", - заявив Порошенко.

Проте секретар Радбезу відмовився називати подробиці, пославшись на таємницю слідства."Наскільки просунулось і яка є конкретна інформація – будь-яке оприлюднення цієї інформації може зашкодити слідству", - додав він, підкресливши, що "дуже суворо охороняється таємниця слідства".

"Слідчі дії ведуться. Безпосередню відповідальність за розслідування цієї справи несе Служба безпеки України, яку очолює Олександр Валентинович Турчинов", - заключив Порошенко, залишивши за СБУ виключне право на повідомлення інформації про розслідування справи.

У вересні 2004 року Ющенка було госпіталізовано до австрійської клініки "Рудольфінерхаус" з отруєнням. Пізніше керівник його штабу Олександр Зінченко заявив, що Ющенка було отруєно.

Закордонні спеціалісти виявили у крові Ющенка діоксин 2,3,7,8-ТХДД у кількості, що перевищує у шість тисяч разів допустиму дозу. По факту отруєння було порушено кримінальну справу.

Новини-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування