Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Керівництву "Київстару" повернули повноваження. Поки що

Вівторок, 30 серпня 2005, 11:33

Солом’янський районний суд Києва відновив повноваження президента оператора мобільного зв'язку компанії "Київстар" Ігоря Литовченка, що раніше припинялися з приводу позову російської комунікаційної компанії "Альфа Телеком".

Про це заявив менеджер по зв'язках зі ЗМІ "Київстару" Віктор Гоцуленко, повідомляє Обком, з посиланням на "Українські новини".

Гоцуленко також відзначив, що 26 серпня компанія оскаржила отримані із Солом’янського райсуду і Господарського суду Києва документи, у яких судами повідомлялося про тимчасове припинення повноважень ради директорів, президента оператора і топ-менеджерів, призначених норвезькою компанією Telenor, що володіє 56,51% акцій оператора.

За словами Гоцуленка, розгляд позову у Солом’янськом райсуді призначено на 19 вересня, у Господарському суді Києва - на 26 вересня.

Як повідомлялося, раніше Солом’янський райсуд і Господарський суд Києва призупинили повноваження керівництва "Київстару" на період розгляду позову "Альфа Телеком" про незаконність положень статуту оператора.

Компанія "Сторм", 100% якої належить російській групі компаній "Альфа", подала в суди позови з вимогою визнати положення статуту "Київстару" такими, що порушують акціонерне законодавство України й акціонерні права "Альфа Телеком".

"Альфа Телеком" вважає, що основні документи, які регламентують роботу "Київстару", надають тільки іншому акціонерові - норвезькій компанії Telenor - усі права на участь в управлінні компанією.

"Київстар" засновано в 1994 році, вона надає мобільний зв'язок у стандартах GSM-900/1800.

56,51% акцій оператора належить Telenor, 43,49% акцій - компанії "Сторм".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...