Семенюк не хоче перепродавати завод Пінчука

Вівторок, 30 серпня 2005, 12:17

Голова Фонду державного майна Валентина Семенюк не вважає доцільною повторну приватизацію ВАТ “Нікопольський завод феросплавів” і виступає за те, аби залишити підприємство у державній власності.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Фонду держмайна.

"Підприємство, яке виробляє стратегічну продукцію для металургії, я переконана, повинне залишатися у держвласності", - наголосила Семенюк.

Як повідомили в прес-службі, голова Фонду також вітає рішення Вищого господарського суду, який 26 серпня 2005 року визнав незаконною приватизацію контрольного пакета акцій ВАТ "Нікопольський завод феросплавів".

Семенюк підкреслила, що чекає на рішення суду, після отримання якого Фонд відразу ж відправить листа виконавчій службі з метою повернення 50% плюс 1 акція НЗФ у державну власність.

Крім того, за словами голови ФДМУ, Фонд вживає всіх заходів, аби зняти заборону судів на проведення зборів акціонерів ВАТ "Нікопольський завод феросплавів".

Як відомо, 26 серпня Вищий господарський суд підтвердив, що договори купівлі-продажу державних пакетів ВАТ "Нікопольській завод феросплавів", укладені в 2003 році між Фондом державного майна України і консорціумом "Придніпров'я", є недійсними.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування