Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Синтетика заважає Литвину бути разом з Тимошенко

Вівторок, 30 серпня 2005, 14:13

Фракція Народної партії не планує вступати до парламентської більшості.

Про це у вівторок на прес-конференції в Києві заявив лідер фракції Народної партії Ігор Єремеєв.

"Сьогодні не може йти мова про створення більшості. Це буде синтетична більшість, організована напередодні виборчої кампанії", вважає він щодо створення більшості.

Єремеєв також додав: "Давайте згадаємо рік назад. Для чого необхідна була Леоніду Даниловичу більшість? Для того, щоб проводити свою політику у Верховній Раді".

"Якщо є необхідність провести якісь законодавчі акти, або ті чи інші речі, які не є народними, тоді необхідно створити більшість, яка буде виконувати ті чи інші інтереси", вважає він.

Між тим Ігор Єремеєв, який представляє Народну партію, і Валерій Пустовойтенко, який очолює Народно-демократичну партію, підписали у вівторок угоду про співпрацю у Верховній Раді.

На питання про можливе блокування партій на парламентських виборах 2006, Єремеєв сказав: "Ми сьогодні не розглядаємо питання блокування, ми говоримо про співпрацю у парламенті".

З цього приводу Пустовойтенко додав, що переговори будуть вестися, але "кожна партія в змозі іти на вибори самостійно".

У той же час на питання про блокування з партіями Ющенка і Тимошенко Єремеєв зазначив: "Ми готові співпрацювати з "Нашою Україною" і партією "Батьківщина", але якщо це будуть умови рівноправні і партнерські".

Єремеєв і Пустовойтенко заявили, що не будуть підтримувати підвищення прохідного бар’єру.

Єремеєв заявив: "За 240 днів до виборчої кампанії починати такі дії не варто... Якщо у цьому була необхідність, то говорити про це треба було раніше", - зазначив він.

Пустовойтенко також вважає, що підняття бар’єру "поділить Україну на Схід і Захід".

Як повідомлялося раніше, представник фракції Блоку Тимошенко Олег Білорус заявив, що у перші тижні роботи восьмої сесії Верховної Ради буде оголошено про створення парламентської більшості, яка вийде з низкою ініціатив, у тому числі щодо підвищення прохідного бар'єру на виборах у парламент до 5%.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування