Тимошенко заробить ще 12 мільярдів на приватизації

Вівторок, 30 серпня 2005, 15:13

Прем’єр Юлія Тимошенко збирається перевиконати план приватизації на 12 млрд. грн.

Про це вона заявила під час консультаційної наради з представниками місцевого урядування у Верховній Раді.

"Не буду забігати наперед, але маємо дуже оптимістичні цифри – десь на 12 мільярдів перевиконаємо план по приватизації", - сказала Тимошенко.

Прем’єр назвала приватизацію "унікальним джерелом" для формування доходної частини бюджету і наголосила, що не збирається "закривати це джерело".

"Я збираюся його розкрити настільки для країни, щоб можна було зробити ремонт і в ПТУ, і в школі – щоб не батьки робили ремонт, а держава нарешті згадала про свої функції. Я знаю, що це джерело є унікальним, і ми попрацюємо з Верховною Радою, як це джерело підняти", - зазначила прем’єр.

Вона нагадала, що наступного року будуть приватизовуватися такі підприємства як "Укртелеком".

"Якщо не буде кулуарних змов, а я стоятиму на сторожі, щоб їх не було, ми відкриємо аукціон на землю, на майно, у нас запланована приватизація 462, а загалом їх ще 800, по 10-50 гектарів кожне. Що, ресурсів нема? Безліч!", - сказала Тимошенко.

Водночас Тимошенко відзначила, що видатки з приватизації мусять бути лише одноразовими, і запропонувала Верховній Раді створити систему, щоб з їх допомогою можна було "зробити прорив у галузі".

Щодо приватизації "Криворіжсталі", то прем’єр пообіцяла, що вона демонструватиметься всіма телеканалами. "Вони покажуть, як будуть піднімати картки, і ви побачите, що можна було б зробити в країні, якби приватизація була хоча б на 50% чесною", - наголосила Тимошенко.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування