Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин просить Тимошенко визначитися, потрібне таксі чи шашечки

Вівторок, 30 серпня 2005, 15:38

Спікер Володимир Литвин вважає, що перед створенням парламентської більшості слід визначити, навіщо вона створюється.

"Я б міг дати відповідь на ваше запитання відомим анекдотом, коли запитують - "вам що потрібно: таксі чи шашечки". Очевидно, потрібна машина, щоб їхати", - прокоментував спікер у середу заяву про створення більшості.

Так я виходжу з того, що нам насамперед необхідно визначитися щодо спільних наших підходів, як відшукати резерви для додаткових надходжень до бюджету, а після того виходити на прийняття документа", - зазначив спікер.

За його словами, слід визначитися, "що ми будемо спільно робити, які завдання реалізовувати".

"Яку позицію ми маємо декларувати, а на цій основі (коли матимемо спільний підхід) буде ясно, що, щоб реалізувати ці завдання, нам потрібен набір інструментів: перший, другий, третій, і будемо визначатися. Все інше - це схоластичне розумування", - зазначив спікер.

"Треба працювати, а не повторювати зади тієї політики, яка пропонувалася вчора і яку дружно всі прокляли. А якщо для цього потрібні якісь організаційні моменти – давайте їх зробимо", - запропонував Литвин.

Водночас він застеріг від того, щоб збирати депутатів і пропонувати їм підписати документ, бо "одразу все розпадеться".

"Треба будувати це не на піску, а на основі реальних підходів, на основі здорового глузду. Думаю, у нас все буде штатно. На всі розумні пропозиції, Верховна Рада прийме не менш розумні рішення", - запевнив Литвин.

Як відомо, лідер фракції БЮТ Олег Білорус заявив у вівторок, що у перші тижні роботи восьмої сесії Верховної Ради буде оголошено про створення парламентської більшості, до якої увійде "Наша Україна", БЮТ, СПУ та Народна партія Литвина.

Однак лідер НПУ у парламенті Ігор Єремеєв заперечив входження партії у більшість.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування