Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Томенко попросив Медведчука звільнити приміщення. Медведчук проти

Вівторок, 30 серпня 2005, 16:21

Віце-прем'єр-міністр з гуманітарних та соціальних питань Микола Томенко просить керівництво СДПУ(о) звільнити приміщення, орендоване концерном "Славутич" у "Софії Київській".

Як повідомили у прес-службі віце-прем'єра, з таким проханням Томенко звернувся до СДПУ(о), після проведення робочої наради 29 серпня на виконання доручення президента Віктора Ющенка з керівництвом Національного заповідника "Софія Київська", включеного до списку Всесвітньої культурної спадщини ЮНЕСКО.

На зустрічі було прийнято рішення на засіданні уряду переглянути комплексну програму збереження об'єктів Національного заповідника "Софія Київська" на 2003-2010 роки з метою відродження історичної пам'ятки та забезпечення фінансуванням виконання заходів програми.

Серед нагальних проблем генеральний директор заповідника Неля Куковальська назвала аварійний стан інженерної мережі архітектурного комплексу, відшарування фресок і мозаїк в центральному куполі собору, урбанізацію довкола історичних місць та інші.

Але основною проблемою, за словами керівництва "Софії Київської", є орендне питання. Так, приміщення Концесторії, що знаходиться по вулиці Володимирській, 24, та має площу 1611 кв. м., у 1998 році було віддано в оренду Українському промислово-фінансовому концерну "Славутич" на 49 років.

Договори підписано одним з керівників концерну "Славутич" Валентином Згурським. У свою чергу "Славутич" передав приміщення у суборенду Українському кредитному банку, головою правління якого у той час був Юрій Лях (покінчив життя самогубством у грудні 2004 року). Сьогодні це приміщення не використовується, знаходиться в аварійному стані та вимагає негайної реставрації й ремонту.

Оскільки обидві комерційні інституції очолюються провідними діячами СДПУ(о), Томенко звертається до голови партії Віктора Медведчука та одного з її лідерів, колишнього президента України Леоніда Кравчука з проханням, не втягуючись у судові суперечки, дати можливість реалізовувати програму відродження святині національної культури, включеної до списку ЮНЕСКО, та повернути приміщення Національному заповіднику "Софія Київська".

Водночас Медведчук стверджує, що не має і ніколи не мав жодного стосунку до приміщень за адресою вул.Володимирська, 24 у Києві.

Медведчук також заявив, що з кінця 90-х років він не займається жодною комерційною діяльністю.

УНІАН, Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...