Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко вирішила зробити з бюджетом, чого не було в історії

Вівторок, 30 серпня 2005, 16:29

Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко сподівається, що державний бюджет на 2006 рік буде прийнятий достроково.

Про це вона заявила в ході консультативної ради при голові Верховної Ради і представниками органів місцевого самоврядування, що відбулась у вівторок.

За словами Тимошенко, як тільки Кабмін матиме у своєму розпорядженні повний баланс витрат наступного бюджету, буде створена спільна урядово-парламентська група для узгодження позицій по бюджету.

Тимошенко попросила Верховну Раду не критикувати одразу проект держбюджету, а взяти участь у його доробці, щоб до 15 вересня мати узгоджений проект.

"Щоб політика цього року не перешкодила прийняти бюджет достроково, як ми цього ніколи не робили", - попросила Тимошенко.

Тимошенко також пообіцяла до кінця цього тижня або на початку наступного зібрати керівників обласних фінансових управлінь для обговорення питання формування проекту держбюджету.

Прем’єр нагадала, що "уряд зробив колосальний прорив" - у поточному році обсяг отриманих доходів на 70% перевищив аналогічний показник 2004 року.

Ці кошти були направленні на соціальні виплати, що призвело до зміни пропорції видатків місцевих бюджетів.

Водночас вона пообіцяла врахувати пропозиції регіонів щодо того, щоб видатки також ішли на газо- та водопостачання регіонів, устаткування доріг.

Це питання вона обіцяла обговорити з керівниками фінуправлінь і виробити з ними "коротку, але дієву програму заходів".

"Уряд покладався на проведення в найкоротший термін адміністративно-територіальної реформи, однак ці перетворення зупинилися з політичних причин. Але це не знімає з нас відповідальності провести серйозне реформування бюджетних відносин", - пообіцяла прем'єр-міністр.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування