Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Омельченка буде своє ДАІ

Вівторок, 30 серпня 2005, 17:06

Депутати Київської міської ради проголосували за рішення про створення муніципальної автоінспекції.

Про це повідомляє прес-служба Київської міськради у вівторок.

Київрада доручила Київській міськдержадміністрації разом з головним управлінням Міністерства внутрішніх справ у Києві здійснити організаційно-правові заходи для створення муніципальної автодорожньої інспекції, визначенню структури і штатної чисельності її підрозділів.

Після цього Київміськадміністрація повинна подати на затвердження Київраді штат і підрозділи інспекції, виходячи з нормативів, затверджених МВС.

Адміністрація також має вирішити питання про зміст муніципальної автоінспекції, матеріально-технічне забезпеченні її діяльності і закріплення за нею майна на правах оперативного управління.

Київрада доручила постійній комісії з регламенту правової політики і депутатської етики розробити положення про муніципальну автоінспекцію і подати його на затвердження сесії Київради.

"Тиждень тому Київрада подала свої пропозиції по створенню цієї інспекції в МВС і сподівається на співпрацю з Міністерством при безпосередньому створенні цієї організації", - йдеться у повідомленні.

Як відзначив у коментарі "Економічним новинам" голова комісії Микола Бойчук, таке рішення Київради викликано кількістю аварій, яка збільшилася на дорогах столиці.

"На сьогоднішній день безпекою руху в столиці займаються кілька комунальних служб, що, як ми бачимо, негативно впливає на безпеку руху. Муніципальна міліція об'єднає в собі їхні функції, що дозволить підвищити ефективність профілактики порушень у столиці", - відзначив Бойчук.

Фінансування муніципальної міліції буде здійснюватися за рахунок місцевого бюджету. Однак, на думку Бойчука, сукупна вигода від створення міліції буде на порядок вищою.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування