Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Томенко просить готувати пологові будинки, бо в нього "бебі-бум"

Вівторок, 30 серпня 2005, 17:30

Віце-прем’єр з гуманітарних питань Микола Томенко заявив, що Україна стоїть на порозі так званого "українського бебі-буму”.

Про це він сказав на нараді з керівництвом Міністерства охорони здоров’я щодо демографічної ситуації в країні, повідомляє прес-служба Томенка.

Серед факторів, які спричинили "бебі-бум", віце-прем’єр назвав "більшу ступінь оптимізму суспільства, яке відчуває покращення соціальної ситуації та впевненість у майбутньому".

"Безумовно, велику роль у збільшенні народжуваності в країні відіграє ініціатива президента про фінансову виплату матерям при народженні дитини”, - зазначив Томенко.

Як поінформував на нараді міністр охорони здоров’я Микола Поліщук, в Україні кількість вагітних, яких взято на облік в першому півріччі 2005 року, складає близько 206 тисяч осіб, а в другому півріччі їх вже зареєстровано більше 226 тисяч.

За інформацією міністерства, у минулому році в Україні народилось 412 тисяч малюків, а у цьому році прогнозується, що буде народжено близько 440 тисяч. Таким чином, у 2005 році кількість народжених дітей збільшиться приблизно на 30 тисяч.

Крім того, за словами Поліщука, спостерігається тенденція до скорочення кількості немовлят, від яких відмовляються батьки.

Підраховано, що у минулому році за 8 місяців у Київській області відмовились від 47 малюків, а за такий самий період цього року – від 18-ти, у Дніпропетровській області у минулому році – від 74-х, у цьому – від 50-ти, у Запорізькій – від 132-х та 97-ми відповідно. Отже, у середньому в Україні у 2005 році відмовляються від дітей на 30 % сімей менше.

На зустрічі також була обговорена ситуація щодо виплат.

"На сьогодні держава повністю виконує свої зобов’язання перед матерями та не має жодних проблем із даними виплатами", - йдеться у повідомленні прес-служби Томенка.

За інформацією Міністерства праці та соціальної політики, з 1 квітня до липня цього року уряд виплатив допомогу більше ніж 50 тисячам осіб.

У зв’язку із зафіксованими "поодинокими випадками зловживань, коли для молодих мам важливіше було отримання фінансової допомоги, аніж піклування про дитину", Томенко доручив Міністерству праці та соціальної політики проаналізувати ситуацію з виплатами матерям при народженні дитини та у разі необхідності запропонувати більш чітку формулу контролю та відповідальності за виконання цих рішень.

Віце-прем’єр підкреслив, що грошовий характер виплати матерям, "на якому Томенко завжди наполягав", змінено не буде.

Також віце-прем’єр доручив Міністерству охорони здоров’я та органам місцевого самоврядування, враховуючи тенденцію до збільшення народжуваності, належним чином підготувати пологові будинки до "українського бебі-буму”.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування