Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко заробить на заводі Пінчука 3 млрд., а він хоче "йти і перемагати"

Вівторок, 30 серпня 2005, 18:19

Засновник корпорації "Інтерпайп", яка зберігає контроль над ВАТ "Нікопольський завод феросплавів", Віктор Пінчук має намір брати участь у повторній приватизації 50%+1 акція цього підприємства.

Про це він заявив, виступаючи перед працівниками підприємства в Нікополі у вівторок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Пінчук сказав, що "готовий йти на конкурс і перемагати". Разом з тим він повідомив про намір продовжувати відстоювати права власності на контрольний пакет НЗФ у судових інстанціях і пройти всі необхідні судові процедури, зокрема подати апеляцію на рішення Вищого господарського суду України.

Крім того, Пінчук повідомив, що група депутатів планує зустрітися з президентом Віктором Ющенком для роз'яснення ситуації навколо НЗФ.

Пінчук на мітингу також повідомив, що головою правління ВАТ "НЗФ" призначено голову наглядової ради, колишнього міністра промислової політики Олександра Неустроєва.

"Наказ уже підписано", - сказав він. У свою чергу колишнього голову правління НЗФ Володимира Куцина пропонують обрати головою наглядової ради НЗФ на найближчих зборах акціонерів.

Відповідаючи на питання журналістів про перспективи угоди про продаж НЗФ найбільшим акціонерам російських компаній "Ренова" і "ЄвразХолдинг", Пінчук пояснив, що ця угода зірвалася через позицію уряду.

Пінчук також повідомив, що він поки не визначився, чи буде брати участь у приватизації ВАТ "Криворіжсталь".

Водночас офіційний веб-сайт Фонду держмайна повідомляє, що факсом одержав доручення прем'єр-міністра Юлії Тимошенко видати доручення представнику держави на участь у зборах акціонерів НЗФ, намічених на 17.00 30 серпня.

Доручення на участь у зборах акціонерів НЗФ мало бути видане заступнику міністра промислової політики Сергію Грищенку.

На посаду нового керівника НЗФ планується запропонувати колишнього начальника управління гірничорудної промисловості Мінпромполітики, колишнього керівника Марганецького гірничо-збагачувального комбінату Миколу Надточенка.

Як повідомив один з учасників зборів, реєстрація учасників загальних зборів акціонерів НЗФ продовжена у зв'язку із запізненням представників держави.

ФДМ також поширив заяву з посиланням на АКБ "Укрсоцбанк", що номінальним власником 50%+1 акцій НЗФ, станом на 30 серпня 2005 року, є ПФК "Придніпров’я", контрольоване "Інтерпайпом".

У той же час Тимошенко заявила у вівторок, що Україна планує виручити від продажу контрольного пакету акцій НЗФ не менше 2-3 млрд. грн.

"Сьогодні ми розглядаємо, як почати процедуру приватизації заводу, і 51% акцій реалізувати по такій же процедурі, як ми плануємо реалізувати "Криворіжсталь", - сказала прем'єр.

Вона відзначила, що держава вже проводить збори акціонерів НЗФ "своїм контрольним пакетом акцій". За словами Тимошенко, його представляють працівники Фонду держмайна, заступник міністра промислової політики.

"Наскільки я знаю, збори проходять нормально", - сказала прем’єр.

Як відомо, 25 серпня Вищий господарський суд підтвердив рішення Київського апеляційного господарського суду про незаконність приватизації НЗФ.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...