Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Партія Мороза вимагає звільнити Стельмаха

Вівторок, 30 серпня 2005, 19:08

Соціалістична партія України вимагає відставки голови Національного банку України Володимира Стельмаха.

Дана вимога міститься у заяві політвиконкому партії, ухваленій на засіданні у вівторок, повідомляє прес-служба СПУ.

Соціалісти звинувачують голову НБУ, зокрема, в порушенні норми Конституції щодо збереження стабільності національної грошової одиниці, а також у завданні невідшкодованих збитків українській економіці та її громадянам шляхом ревальвації гривні.

В заяві політвиконкому СПУ зазначається, що ревальвація національної валюти вилилась в "економічну стагнацію, зростання цін, падіння вартості доларових заощаджень українців, надприбутки окремих осіб, що знали про майбутнє "зміцнення".

Як сказано в документі, в тому числі й через ревальвацію гривні "країна втратила 10 відсотків темпів росту ВВП (3,7% проти 13,5%) та 12% темпів промислового виробництва (3,9% проти 15,7%)".

"Експериментаторство руйнує довіру до України з боку ймовірних інвесторів. Воно не дає відповіді на зрозумілі запитання: який зв'язок курсової політики зі станом економіки? Як може зміцнюватись грошова одиниця при спаді виробництва?" - підкреслюється у заяві.

За словами членів політвиконкому, ревальвація "поставила на коліна основну рушійну силу української економіки - експортерів-виробників".

На думку соціалістів, тоді як найбільші світові економічні гіганти - США та Китай - борються за девальвацію власної валюти, або принаймні залишають її обмінний курс стабільним, "квола українська економіка отримала смертельну ін'єкцію від голови НБУ у вигляді безглуздої та непідготовленої ревальвації".

"Ми перетворились в країну споживання дешевого зарубіжного товару, який дешевіє внаслідок ревальвації, що проводить НБУ, та в країну проїдання коштів, накопичених в минулі роки", - сказано в заяві.

Політвиконком СПУ підкреслює, що внаслідок ревальвації гривні "за одну ніч країна та її населення збідніло більше ніж на 1 млрд. доларів".

"СПУ не допустить знущання над громадянами, суспільством, економікою країни, виробництвом та бізнесом", - йдеться у заяві.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування