Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СТРЕТОВИЧ ХОЧЕ ЗАСАДИТИ ПІСКУНА ЗА ПЕРЕВИЩЕННЯ ПОВНОВАЖЕНЬ

Вівторок, 30 серпня 2005, 21:39

Святослава Піскуна треба притягувати до кримінальної відповідальності за перевищення службових повноважень.

Таку думку у вівторок в прямому ефірі 5 каналу висловив голова парламентського комітету з боротьби з оргзлочинністю та корупцією Володимир Стретович.

Прогнозують, що саме Стретович має змінити Піскуна на посаді генпрокурора.

Депутат вважає, що приводом для кримінальної відповідальності може слугувати заява генпрокурора про ліквідацію військової прокуратури.

Він навів статтю 13 закону "Про прокуратуру", яка говорить про структуру Генпрокуратури. Згідно з цим законом, Генпрокуратура складається з районних прокуратур, обласних, спеціальних, військових регіонів та військово-морських сил.

"І ніхто сьогодні цю статтю не відміняє", - підкреслив Стретович, додавши, що Піскун розпочав скасування військової прокуратури без обговорення цього питання у парламенті, і не ухваливши зміни до закону.

"Без цього генеральний прокурор не може про це говорити. Це є перевищенням повноважень", - пояснив Стретович.

Депутат також заперечив закиди Піскуна в тому, що в самого Стретовича немає відповідного стажу для того, щоб посісти посаду генпрокурора. На його думку, в законі "немає жодних вимог щодо стажу генпрокурора".

"Це ж посада політична! Президент приймає рішення, а парламент 226 голосами ухвалює його кандидатуру , чи ні. Не може бути таких вимог до генерального прокурора", - заявив Стретович.

При цьому він додав, що в самій Генпрокуратурі зараз на посаді заступника Піскуна працює Куций, який, за даними депутата, не має відповідного стажу в Генпрокуратурі.

Стретович показав в ефірі підготовану ним концепцію реформування Генпрокуратури "Українська прокуратура в новітніх умовах", яку він вирішив не оприлюднювати, "поки не поговорить з гарантом".

"Я не знаю, чи доведеться мені його оприлюднити, оскільки розвиток прокуратури і української державності піде іншим шляхом. І я залишуся, як та статуетка Дон Кіхота на моєму столі, зі своїми намірами... А що думає президент - думаю що ми дочекаємось і почуємо про відставку генерального прокурора або цього не станеться...", додав Стретович.

Раніше Стретович повідомляв про те, що президент Ющенко запропонував йому перейти на роботу до Генпрокуратури. Так він відповів на питання про те, наскільки відповідає дійсності інформація про його призначення першим заступником генпрокурора.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування