Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПОРОШЕНКО ХОЧЕ ДІЗНАТИСЯ, ХТО НАГРІВ РУКИ НА РЕВАЛЬВАЦІЇ ГРИВНІ

Середа, 31 серпня 2005, 12:17

Секретар РНБО Петро Порошенко направив правоохоронним органам запит із проханням перевірити інформацію чи були зловживання напередодні ревальвації гривні, яка відбулася навесні цього року.

Про це він заявив у середу, коментуючи заяву соцпартії з вимогою відставки голови Нацбанку Володимира Стельмаха, де також йшлося про зловживання напередодні ревальвації гривні.

Порошенко нагадав, що об’єктивну оцінку діяльності голови Нацбанку можуть дати лише Верховна Рада та президент.

Водночас він назначив, що СПУ може винести це питання на розгляд парламенту та створити відповідну слідчу комісію. "Це її право", - сказав Порошенко.

"Я вважаю, що цікаво було б дослідити, хто напередодні різкої девальвації проводив валютно-обмінні операції, хто міг нагріти руки", - назначив секретар РНБО.

"Але це завдання правоохоронних органів – СБУ, прокуратури. Пройшло півроку, і нас нарешті мають проінформувати, чи мали місце ці факти, щоб не було спекуляцій", - додав він.

Щодо чуток про нову ревальвацію гривні, Порошенко сказав, що для неї немає підстав.

"Хотів би ще раз заспокоїти учасників ринку, що ревальвації не буде, жодних різких рухів по валютному курсу сьогодні не існує. Тому жодних підстав для різкої ревальвації національної валюти немає, і вона не буде здійснена", - запевнив Порошенко.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування