Ющенко знову розповів полякам про "Майдан свободи" і красиву перемогу

Середа, 31 серпня 2005, 13:09

Президент Віктор Ющенко вважає, що ідеї, породжені діяльністю польського професійного об'єднання "Солідарність", стали "дороговказом на шляху руху народів до свободи" в усьому світі і перемогли в Україні під час помаранчевої революції.

Про це він сказав, виступаючи на конференції "Солідарність для майбутнього" з нагоди відзначення 25-річчя від заснування "Солідарності" у середу у польському Гданську, повідомляє прес-служба президента.

"Польський прорив до свободи, здійснений в часи "Солідарності", сьогодні вшановують і в Польщі, і в дуже багатьох інших країнах. Це свідчить – рух народів до свободи триває і формує нове обличчя Європи", - сказав Ющенко.

За його словами, "український Майдан свободи довів – ідеї, що породили "Солідарність", перемагають і в наші дні". "Красивою перемогою свободи в Україні відкрилася європейська історія ХХІ століття", - додав президент.

"Ми високо цінуємо підтримку наших зусиль з боку європейських народів, ініціативи багатьох урядів, які хочуть залишити двері Євросоюзу відчиненими для України", - зазначив Ющенко, висловивши "особливу вдячність за підтримку і допомогу у реалізації нашого європейського вибору польському народу і президенту Польщі Александру Кваснєвському".

Президент також зазначив, що "сьогодні вільна Польща є другом і стратегічним партнером вільної України".

"Солідарність і єдність приносять свободу. Про це нам нагадує сьогоднішній ювілей. Про це нам нагадує вся наша історія. Ми повинні пам’ятати її уроки", - сказав Ющенко у кінці промови.

Як відомо, у середу Ющенко перебуває з робочим візитом у Гданську.

В аеропорту президента зустріли надзвичайний і повноважний посол України в Республіці Польща Ігор Харченко, віце-воєвода Поморського воєводства пані Христина Гоздава-Ноцонь, віце-президент Гданська Мартін Шпак, генеральний консул України у Гданську Зиновій Куравський.

У ході візиту Ющенка, крім участі у конференції, планується його участь в церемонії підписання акту утворення Європейського центру солідарності разом із засновниками цієї організації.

У рамках візиту, крім того, заплановано зустрічі президента з Кваснєвським та президентом Угорської Республіки Ласло Шойомом, під час яких лідери країн обговорять питання двосторонньої співпраці.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування