В партії Ющенка хочуть, щоб він на виборах виконав "традицію"

Середа, 31 серпня 2005, 14:10

Керівник юридичного управління Центрального виконкому партії "Народний Союз Наша Україна" Олег Бойко заявляє, що факт очолювання президентом Віктором Ющенком виборчого списку НСНУ означатиме вихід у поле європейської політичної традиції.

Про це він сказав в інтерв'ю агентству "Главред", повідомляє прес-служба НСНУ у середу.

"У світовій і європейській практиці були прецеденти, коли глава держави очолював партійний список на виборах", - сказав він.

При цьому Бойко зазначив, що "важко проводити якісь аналогії, адже політико-правові умови, системи і політичні традиції скрізь специфічні".

"Можу лише сказати, що в нашому випадку сам факт того, що прізвище президента буде стояти на чолі списку блоку політичних сил, означатиме, що Україна нарешті ввійшла в поле європейської політичної традиції", - заявив Бойко.

Він також зазначив, що ст. 102 і 103 Конституції, закон про державну службу і закон про політичні партії – "це ті нормативні акти, які регламентують статус президента як кандидата в депутати". "Сьогодні президент є почесним головою партії "Народний Союз Наша Україна", - додав Бойко.

За його словами, в цих нормативних актах "немає жодного пункту, який забороняє президентові балотуватися в депутати, так само як і бути членом якоїсь партії".

"Є й політична сторона питання. Можете собі уявити налаштування партійців на вибори, якщо партію, створену на Майдані, очолює не Ющенко?", - запитав Бойко.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування