Луценко попереджає Пінчука і "Приват", щоб на НЗФ не було крові

Середа, 31 серпня 2005, 15:43

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявляє, що МВС забезпечить порядок та виконання законів на Нікопольському заводі феросплавів.

Про це він сказав у середу кореспонденту УНІАН.

"Міліція ретельно відслідковує ситуацію, яка склалася навколо НЗФ", - сказав міністр. Він зазначив, що міліція контролюватиме правопорядок в місті, навколо заводу.

Луценко повідомив, що звернув увагу своїх підлеглих на скупчення різних приватних охоронних структур конфліктуючих сторін, які проявляють "певну активність".

"Попереджую їх про те, що в разі організації будь-яких заворушень, їхні ліцензії будуть анульовані, а працівники будуть відповідати згідно з чинним законодавством, незалежно від того, чию сторону вони представляють", - сказав Луценко.

Він також повідомив, що у вівторок, міліція уклала договір на охорону підприємства з обраним на зборах головою правління НЗФ. За словами міністра, на реалізацію цього договору зараз відбувається взяття під охорону території заводу та заводоуправління.

Луценко також підкреслив, що новий керівник заводу може бути заведений або не заведений на територію підприємства виключно після рішення судових виконавців.

"Тому звертаюся до тих, хто зараз проводить мітинг, підбурює людей на незаконні дії, аби вони чітко розуміли: українська міліція не є на стороні жодної сторони конфлікту, вона буде виконувати виключно доручення судових виконавців", - підкреслив міністр.

У зв'язку з цим міністр звернувся до депутатів, працівників заводу та обох конфліктуючих сторін із закликом діяти в рамках чинного законодавства.

"Чому я роблю це звернення, - тому, що до мене надходить інформація про підготовку однієї і другої сторони до провокацій для зіткнення, і можливе пролиття крові як методу подальшого шантажування на свою користь", - сказав Луценко. Він зазначив, що під сторонами конфлікту він має на увазі тих, хто сьогодні контролює завод, і тих, хто будує плани на його майбутню приватизацію.

"Я, звичайно, чув прізвища і Пінчука, і Коломойського, але в даному випадку мене це менше за все хвилює. Головне – забезпечити законність всіх процедур", - заявив міністр.

Як відомо, у середу працівники НЗФ звернулися до Луценка із закликом "не допустити втягування міліції в реалізацію незаконних схем і рішень щодо заводу".

Раніше джерело на підприємстві повідомило, що в середу о 9.00 представники керівництва НЗФ, сформованого на зборах акціонерів, можливо, почнуть спробу силою зайти на територію заводу.

У вівторок були проведені збори акціонерів ВАТ "НЗФ", скликані групою "Приват".

Збори обрали головою правління колишнього голову Марганецького ГЗК (контролюється "Приватбанком") Миколу Надточенка, головою наглядової ради - заступника міністра промислової політики Сергія Грищенка, членами наглядової ради – заступника голови правління "Приватбанку" Тимура Новикова і голову компанії "Славутич-Капітал" Геннадія Корбана.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...