Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сацюк програв Піскуну суд

Середа, 31 серпня 2005, 16:34

Печерський районний суд Києва визнав законним порушення Генеральною прокуратурою кримінальної справи проти колишнього першого заступника голови Служби безпеки України Володимира Сацюка.

Таке рішення прийняла суддя Олена Первушина, передають "Українські новини".

Таким чином, суд не задовольнив позов Сацюка, яким той оскаржував постанову Генпрокуратури про порушення проти нього кримінальної справи.

Рішення суду було зачитане під час відсутності адвоката Сацюка й представника Генпрокуратури.

Під час проведення засідання суду його будинок пікетували близько 200 прихильників Сацюка, які приїхали з Житомира.

Зі слів пікетників, Сацюк обирався в депутати Верховної Ради в їхньому окрузі й добре себе зарекомендував, допомагаючи своїм виборцям.

Учасники акції тримали плакати "Сацюк - чесна людина! Вимагаємо справедливості!", "Ганьба змовникам із ГПУ", "Житомир довіряє Володимиру Сацюку".

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", при спробі журналістів одержати інформацію про постанову суду по позову Сацюка від судді або її секретаря працівники суду викликали співробітника охорони суду.

Після спілкування із суддею він пояснив журналістам, що вони не мають права знаходитися в будинку суду і проводити відеозйомку в коридорі. Якщо журналісти не залишать будинок суду, він пообіцяв викликати наряд міліції.

При цьому охоронець послався на відповідну постанову судді Первушиної, але не пред'явив його на прохання журналістів. Представники ЗМІ змогли одержати інформацію про рішення суду за позовом Сацюка тільки від його адвоката Петруненка.

Він повідомив, що має намір оскаржити дану постанову в Апеляційному суді Києва протягом 7 днів. "Вважаю, що суд не виявив досить мужності для ухвалення законного рішення", - сказав він, підкресливши, що в мотивувальній частині постанови відсутні будь-які доводи для винесення саме такого рішення.

Крім того, відзначив Петруненко, суд не проаналізував доводи адвоката, "напевно, (тому що) аргументів у суду для спростування цих доводів не було".

Тобто, постанова судді Первушиної ґрунтувалася на доводах представника Генпрокуратури, стверджує адвокат.

Як відомо, раніше Сацюк оскаржив у суді обвинувачення Генпрокуратури.

Наприкінці травня головне слідче управління Генпрокуратури порушило кримінальну справу проти Сацюка за частиною 3 статті 364 (зловживання службовим становищем, що призвело до тяжких наслідків), частиною 2 статті 366 (службова підробка, що призвела до важких наслідків) і частиною 3 статті 358 (використання завідомо підробленого документа) Кримінального Кодексу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування