Семенюк не визнала "Приватівське" керівництво заводу Пінчука

Середа, 31 серпня 2005, 20:29

Голова Фонду державного майна Валентина Семенюк вважає незаконними позачергові загальні збори акціонерів ВАТ "Нікопольський завод феросплавів", які відбулися 30 серпня в Орджонікідзе.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомили в прес-службі ФДМ у середу.

"Семенюк вважає проведення зборів незаконним, тому що на рахунку ФДМ дотепер немає пакету акцій у розмірі 50%+1 акція", - пояснив представник прес-служби.

При цьому в прес-службі відзначили, що на даний час Фонд займається питанням повернення в держвласність даного пакета акцій.

"З метою якнайшвидшого виконання рішень судових інстанцій і перекладу на рахунок ФДМ акцій НЗФ ми активно співпрацюємо з Генеральною прокуратурою України", - додав співрозмовник агентства.

Як повідомлялося, 30 серпня відбулися збори акціонерів ВАТ "НЗФ", скликані групою "Приват".

Збори обрали головою правління колишню голову Марганецького ГЗК (контролюється "Приватбанком") Миколу Надточенка, головою наглядової ради - заступника міністра промислової політики Сергія Грищенка, членами наглядової ради – заступника голови правління "Приватбанку" Тимура Новикова і голову компанії "Славутич-Капітал" Геннадія Корбана.

Пізніше стало відомо, що доручення представнику держави від ФДМ було видане на ім'я Грищенка, дійсне за умови одержання ним документів, що підтверджують зарахування акцій ВАТ "НЗФ" у розмірі 50%+1 акція статутного фонду суспільства на рахунок ФДМ".

Водночас ФДМ в офіційній заяві повідомляв, що станом на 30 серпня ФДМ не мав 50%+1 акція ВАТ "Нікопольський завод феросплавів".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування