Литвин попередив, що буде, якщо відмінити політреформу

Середа, 31 серпня 2005, 20:37

Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає безперспективним обговорення питання про ревізію політичної реформи.

Про це він сказав у ході зустрічі у Києві з другим заступником держсекретаря США з питань України, Росії, Молдови і Білорусі Девідом Креймером.

Як повідомила журналістам керівник прес-служби парламенту Вікторія Шведова, Литвин на прохання гостя виклав свою думку щодо реалізації конституційної реформи.

Він ще раз підкреслив, що рішення про внесення змін до Конституції дозволило зберегти спокій у суспільстві. "Сьогодні проблема реалізації чи нереалізації конституційної реформи не хвилює суспільство. Людей більшою мірою хвилюють економічні і соціальні питання", - сказав Литвин.

Тому він і вважає безперспективним обговорення на політичному рівні питання про ревізію цього рішення.

Литвин також повідомив, що деякі депутати виступають із пропозицією розглянути законопроекти про Кабінет міністрів та про президента України. "Це свідчить, що депутати хочуть поглибити зміни, внесені до Конституції", - вважає Литвин.

Крім того, на прохання гостя Литвин поінформував про політичну і економічну ситуацію в Україні.

За словами Литвина, критично важливе значення матиме ухвалення бюджету на 2006 рік. Водночас, зауважив він, необхідні будуть скоординовані політичні кроки, аби забезпечити політичний спокій.

Литвин сказав, що важливе значення матимуть парламентські вибори. При цьому він підкреслив, що вони матимуть вирішальне значення не тільки для України, а й для багатьох країн, розташованих на пострадянському просторі, повідомляє УНІАН.

Водночас в інтерв'ю 5 каналу Литвин висловив переконання, що політреформа вступить у дію з першого січня.

"Ну поки що є підстави вважати, що з 1 січня вона вступить в дію. Поки іншого я не бачу. Тут два можливі ходи: або Верховна Рада відмовиться від свого рішення, гіпотетично я про це кажу, що є абсолютно нереально; або Конституційний Суд знайде якісь огріхи в тому рішенні, яке приймалося. Але тоді він повинен мабуть відмінити всі рішення", - зазначив Литвин.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування