Бандитів більше не садитимуть в тюрми

Субота, 10 вересня 2005, 12:42

Всі учасники зустрічі президента з лідерами фракцій, в.о. прем'єра і представниками правоохоронних органів у п'ятницю підтримали ініціативу МВС про введення альтернативної економічної відповідальності за економічні злочини.

Відповідний першочерговий президентський законопроект буде внесений у парламент, повідомив у суботу в.о. міністра внутрішніх справ Юрій Луценко.

За його словами, цей законопроект передбачає введення штрафу за заподіяння збитку державі, так званий "метод розкуркулювання".

Він відзначив, що економічна відповідальність за економічні злочини існує в ряді країн, і вона себе виправдує.

На думку в.о. міністра, на зустрічі в президента "відчувалося, що закінчився природний період революційного зачищення, і країна переходить до стабільної політики,... на нормальні відносини, у першу чергу, до бізнесу і ділових кіл".

Причому, відзначив Луценко, "підкреслювалося, що все це повинно супроводжуватися активними, але тактовними діями правоохоронних органів".

Говорячи про ставлення Віктора Ющенка і Юрія Єханурова до екс-прем'єра Юлії Тимошенко, Луценко підкреслив, що на зустрічі "відчувалося, що ніяких образ, ніякого упередженого ставлення до Юлії Володимирівни, до її результатів дій - немає".

"Очевидно, президент... зробив висновки про те, що сьогодні в країні потрібний технічний прем'єр, який займеться, у першу чергу, чорновою економічною політикою", - сказав Луценко.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування