Луценко не чіпатиме Тимошенко, Порошенка, Третьякова і Мартиненка. Поки що

Субота, 10 вересня 2005, 12:58

В.о. міністра внутрішніх справ Юрій Луценко не бачить необхідності поновлення перевірок діяльності екс-прем'єра Юлії Тимошенко в 1990-х роках.

"Я не думаю, що сьогодні варто говорити про поновлення якихось перевірок діяльності Юлії Володимирівни в 1990-х роках", - сказав він журналістам у суботу.

"Мені здається зайвим розігрування карти, яку вже давно програв пан Кучма", - відзначив в.о. міністра.

Луценко також підтвердив заяву Тимошенко в п'ятницю на телеканалі "Інтер" про існування в МВС справ у відношенні вже прем'єра Тимошенко.

"Із приводу справ ЄЕСУ, дійсно була проведена перевірка, не по діях ЄЕСУ, а тому, що в першому кварталі цього року близько 5 млрд грн боргу в бюджет цієї фірми було анульовано - така перевірка була", - сказав в.о. міністра.

"Було з'ясовано, що списання 5 млрд грн... було здійснено відповідно до рішення вищого господарського суду і тому перевірка припинилася", - пояснив Луценко.

Він також підкреслив, що МВС не буде вести стеження й оперативний супровід осіб, що фігурують у заяві екс-держсекретаря Олександра Зінченка.

"Підкреслюю, що ніякого стеження, ніякого супроводу осіб, що фігурують у цьому, я б сказав, скандалі, не може бути відповідно до діючого законодавства", - відзначив Луценко.

"Якщо ці особи будуть обвинувачені, якщо слідчий визнає за необхідне їхній супровід нашими оперативними працівниками - тільки тоді це може бути задіяне", - сказав він.

В.о. міністра сказав, що доручив своєму заступникові по слідству Петру Коляді очолити групу співробітників МВС, що будуть разом з Генпрокуратурою розслідувати ці заяви.

Луценко відзначив, що вони зроблять усе необхідне, що доручить їм Генеральна прокуратура. "На цей момент я можу сказати, що МВС не одержувало ніяких вказівок (від Генпрокуратури)", - сказав він.

Як повідомлялося, Зінченко звинуватив екс-секретаря РНБО Петра Порошенка, тимчасово відстороненого першого помічника президента Олександра Третьякова і лідера фракції "Наша Україна" Миколу Мартиненка в корупції.

Він передав у Генпрокуратуру і СБУ дві заяви, у яких наводяться докази його заяв.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування